Frøya nyheter

27.05.2019 °C m/s
Annonser
Sula-fyr

De ivrigste fyrentusiastene kommer til Sula

Stiftelsen Sula fyr har invitert landsmøtet i Norsk fyrhistorisk forening til Sula for å feire Sula fyrs 110-årsjubileum i slutten av mars.

Tore På Sporet Tore Strømøy Redaktør Tore Strømøy
AnnonserNorsk fyrhistorisk forenings landsmøte legger en av dagene i årets landsmøte til Sula. Det er nå klart etter at programmet er offentliggjort.

Delegatene skal bo på Dolmsundet hotell, men lørdagen setter deltakerne kursen ut i havet og til Sula

-Stiftelsen Sula fyr tok initiativet til å legge landsmøtet i Norsk fyrhistorisk forening til Frøya og Hitra, forteller Ola Flyum.

-Vi koblet det til Sula fyrs 110 års jubileum og for første gang legger foreningen landsmøtet til Norges tredje største fyrkommune, Frøya.

-Det synes vi er stas og planlegger å ta godt i mot dem, sier Flyum.

Mange fyrentusiaster

Hvor mange deltakere som til slutt vil komme er foreløpig usikker, men man regner med så mange som 50 deltakere.

Årsmøtet går siste helga i mars, og medlemmene i denne foreningen er opptatt av vern, historie og en ny bruk av fyrene som spydspisser i fyrturisme og reiselivssatsninga på kysten.

-Alle sulværinger og fyrinteresserte er velkomne og oppfordres derfor til å komme til en lunsj på Sula rorbuer klokka 13.00 lørdag 30. mars, sier Flyum som forteller at de besøkende skal bli servert en liten lunsj og det vil samtidig bli en liten jubileumsmarkering på Sula rorbuer med hilsener og sang.


Viktig å synes

-For Sula er det også viktig å fortelle om fyrets nye betydning som en attraksjon for reiselivssatsningen på øya, øyrekka og Frøya som sådan, sier Flyum.

-Odd Larsen som eier Sula rorbuer og havhotell vil snakke om omleggingen av fiskemottaket til havhotell, jeg skal vise frem Nye Terna brygge, og fyrvertene Tom Kjærås og Evelyn Ovesen vil snakke om Sula fyrvokterbolig og fyrets kunstnerprosjekt, sier han.

Fredag blir det Fyrhistorisk seminar med foredrag i regi av Kystverkmusea på Dolmsundet hotell på Hitra.

Søndag formiddag er avsatt til landsmøte for Norsk Fyrhistorisk Forening.

Annonser
Annonser