°C
Annonser
Dde 12

DDE tilbake på Frøya uten Frode

Dette bildet er fra Frøyafestivalen i 2012. Vokalist Bjarne Brøndbo og låtskriver Frode Viken sammen på scenen. I kveld må bandet stille uten Frode og med en uviss framtid. -Det blir følelsesmessig, tror Brøndbo

Tore På Sporet Tore Strømøy Redaktør Tore Strømøy
Annonser

Klokka 19.15 i kveld går DDE på scenen igjen på Frøyafestivalen.

Tilsynelatende omtrent som da de tok publikum med storm her for seks år siden. Men mye er likevel annerledes.

Ved påsketider i år døde låtskriver og gitarist Frode Viken. Mannen som sammen med tekstforfatter Idar Lind laget de mest udødelige låtene til bandet.

-Uten Frode ville det ikke vært noe DDE, sier frontfigur som takker sin mangeårige venn for å ha fått lov til å synge alle de flotte sangene.

Følelsesmessig sterkt

-Jeg er evig takknemlig for dette, og for oss i DDE er det veldig spesielt å fullføre denne sommerturneen som vi planla med at Frode skulle være med.

At vi nå drar uten han merkes selvsagt. Ikke bare at Frode ikke er med oss på tur, men kanskje særlig når vi spiller sangene hans.

-Jeg kjenner at det er veldig emosjonelt, ikke minst på sanger som "Vinsjan på kaia". Da er det vanskelig å holde tårene tilbake, sier Brøndbo.

-Jeg regner med det blir like vanskelig i kveld på Frøya også, men jeg regner med at publikum skjønner hvorfor. Jeg gleder meg til å møte dem, sier han.

Bandets framtid blir ikke avgjort før etter sommerturneen, forteller Bjarne Brøndbo.

Img 8439 DDE fra Frøyafestivalen i 2012. I kveld stiller bandet uten Frode Viken. Det er emosjonelt å spille uten han, sier Bjarne Brøndbo
Annonser
Annonser