°C
Annonser
Tore Strømøy Daniese Sæther Jens Christian Reberg Berit Flåmo Frøyawards

Daniese og Jens tok storeslem

Daniese Sæther og Jens Christian Reberg i Frøya og Hitra Taekwon-Do vant alle de tre prisene de var nominert til i Frøyawards 2017. Her er de med konferansier Tore Strømøy (tv) og ordfører Berit Flåmo (th).

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Årets Frøyawards gikk av stabelen tirsdag kveld, og dette ble virkelig Frøya og Hitra Taekwon-Do klubb sin store kveld. Klubben var nominert til tre priser og stakk av med alle tre: Årets idrettsnavn, Årets ildsjel og Årets lag/klubb.


- Kunne ikke fått en bedre heiagjeng

Den første kategorien var det EM-bronse-vinner på seniornivå Daniese Sæther som stakk av med. Hun vant foran Lotte Skarsvåg som ble norgesmester i sin klasse i styrkeløft og satte norsk rekord, og håndballjentene Frøya/Hitra som har kvalifisert seg til landsserien. 

Daniese takket folket på Frøya for at hun presterer så godt som hun gjør:

- Jeg kunne ikke fått en bedre heiagjeng enn Frøya. Folket har vært med meg og støttet meg både i opp- og nedturer, sa Sæther, da hun tok imot prisen.

Hun takket både trener Jens Christian Reberg, familie og alle venner og bekjente som heier på henne.

- Det holder ikke bare å ha talent, man må også ha god støtte fra de som er rundt deg. Du må også tro på deg selv og ha driven til å gjøre det som trengs for å bli god, sa Daniese. Reberg ble sjokkert

Og det var ikke bare Daniese som mente at trener Jens Christian Reberg også fortjente heder og ære. Derfor vant malvikgutten som startet Frøya og Hitra Taekeon-Do klubb prisen for årets ildsjel. 

Han vant prisen over Malgorzata Kopaczek-Styczen og Charlotte Aursøy, og var helt satt ut da navnet hans ble ropt opp.

-Jeg er litt sjokkert. Jeg har lest om de som har fått prisen før meg, og om de som er nominert sammen med meg, og det er store navn. Tusen hjertelig takk, sa Reberg.

Han har drevet Taekwon-Do-klubben i snart 15 år på Frøya, selv om han ikke bor på øya. Han har også vært en sterk bidragsyter til at Frøya tok en historisk EM-medalje. Dette er på tross av at han har hatt hjernesvulst tre ganger.

- Jeg er veldig glad i folkene og i klubben. Det føles ikke ut som noen anstrengelse å drive på sånn når man elsker det. Så lenge klubben består, og frøyværingene vil ha meg, så vil jeg gjerne fortsette, sa han.
Artikkelen fortsetter under bildet: 

Daniese Sæther Årets Idrettsutøver Frøyawards 2017 Med EM-bronse på seniornivå så var det liten tvil om at Daniese Sæther fortjente å vinne prisen Årets idrettsnavn.

Ble helt skjelven

Frøya og Hitra Taekwon-Do vant også prisen for årets lag. Der slo de Frøya klatreklubb som har opplevde en enorm popularitet siden Frøya fikk klatrehall. De klarte også å vinne over Frøya sjakklubb, som har blitt en utrolig aktiv klubb med 15 år gamle Malgorzata Kopaczek-Styczen i ledelsen. 

Det var likevel vanskelig for noen å overgå klubben som ga Frøya en historisk EM-medalje på seniornivå.

- Jeg blir helt skjelven her. Tusen takk til alle som har stemt på oss. Jeg må også få takke Kristoffer Melkvik fra Sørburøy. Hadde ikke han tuppet meg litt bak for å få meg til å lære bort det jeg kunne så kan det hende at jeg aldri hadde startet klubben da jeg gikk på videregående her, sa Reberg. 

- Det er jeg glad jeg gjorde. Jeg er veldig glad i Frøya, og jeg må si at dere har utrolig mye talentfull ungdom her ute. Det er en fryd å få jobbe med dem, sa treneren. HER ER VINNERNE AV FRØYAWARDS 2017:

 • Årets navn - Odd Arne Arnesen & Mausund Feltstasjon
 • Årets kulturnavn - Femme 
 • Årets idrettsnavn - Mary Daniese Sæther 
 • Årets medmenneske - Rachel Tørum 
 • Årets ildsjel - Jens Christian Reberg
 • Årets bedrift - Åkerblå 
 • Årets medarbeider/kollega - Liv Merete Hammer, Frøya sykehjem
 • Årets lag/klubb/forrening - Frøya & Hitra Taekwon-do klubb 
 • Årets arrangement - Utihavetfestivalen
 • Årets næringslivsleder - Roger Sørensen 
 • Årets stemme - Hans Anton Grønskag 
 • Skoleprisen - Nina Mathissen 
 • Æresprisen - Bjørnar JohansenNB! Frøya.no kommer tilbake med mye mer fra den store festkvelden. 


Annonser
Annonser