Frøya nyheter

23.09.2018 °C m/s
Annonser
Elever-Øyrekka-folkehøgskole

Dårlig nytt for Øyrekka folkehøgskole

Nåløyet for å få godkjent søknaden til Øyrekka folkehøgskole i år er blitt vesentlig mindre. Statsbudsjettet viser at regjeringen vil kutte støtten til folkehøgskoler med 25 millioner kroner.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

I dag la finansminister Siv Jensen (Frp) frem regjeringens forslag til statsbudsjett for neste år. Der ble det klart at de ønsker å kutte i støtten til folkehøgskolene.

Regjeringen foreslår å kutte støtten med 25 millioner kroner. I tillegg foreslås det et kutt i studiestøtten til elevene på totalt 11 millioner kroner. - Vi jobber videre

Det er ikke gode nyheter for Øyrekka folkehøgskole, som håpet å slippe gjennom nåløyet for folkehøgskole-søknader allerede på første forsøk i år:

- Det ser dårlig ut med tanke på godkjenning i år, sier Joar Johansen, styreleder i Øyrekka folkehøgskole AS.

- Men man ser at de folkehøgskolene som har blitt godkjent de siste årene har måttet jobbe i noen år før godkjenningen foreligger, så det at vi ikke får godkjenning i år kommer ikke som noen stor overraskelse, sier Joar Johansen,

- Vi har fått veldig mange positive tilbakemeldinger på vår søknad, så vi vil jobbe videre og har god tro på at vi vil få godkjenning i løpet av de nærmeste årene, sier han. Skuffet over regjeringen

Høsten 2017 startet over 7700 elever på folkehøgskoler rundt omkring i Norge. Det er et rekordhøyt antall for tredje år på rad. Det har ikke regjeringen tatt hensyn til. 

- Vi er skuffet over at regjeringen ikke øker den totale bevilgningen til folkehøgskolene, på tross av stor økning i søkermassen i år. Det ville kunne bidratt til etablering av flere skoler, sier Johansen. 
Annonser
Annonser