°C
Annonser
Torleif Skatvold Supen Pøbb 4

Corona- stenging kan koste dyrt

Torleif Skatvold holder Supen Pøbb stengt i helga, til tross for godvær og utsikter til kjempeomsetning. Dette gjør han på grunn av coronautbruddet på Frøya. - Men det kan koste oss dyrt, sier Skatvold.

Tore På Sporet Tore Strømøy Redaktør Tore Strømøy
Annonser


I dag skinner sola. Havet ligger blankt og innbyr til båliv i øyrekka. Vanligvis ville dette vært en kjempedag for Supen Pøbb på Bogøya.

En dag som kanskje ville avgjort om det blir røde eller svarte tall på bunnlinja når sesongen gjøres opp utpå høsten.

I år derimot er Supen Pøbb stengt, tross sol, nydelig hav og at pubben ikke tvinges til å stenges.

Men den siste tidens coronautbrudd på Frøya har fått krovert Torleif Skatvold til å holde stengt.

Selv om dette kan få store konsekvenser for økonomien til det lille spisstedet.Ansvar på oss-Det er et kjempeansvar som legges på oss, når slike ting skjer, sier en oppgitt Skatvold.

-Selv om vi ikke er pålagt å stenge i helga, gjør jeg det likevel. Jeg ønsker ikke være årsak til et coronautbrudd, og ha det liggende på Supen pøbb.

Jeg får skryt av kommunen for avgjørelsen, men den hjelper lite for pøbbens økonomi.

Vi er så avhengige av disse finværshelgene, at noen stengte eller helger med elendig vær får stor innvirkning på arbidsplassen vår.

Å stenge en dag eller to får mye større virkning for oss her ute i øyrekka, enn lignende steder på fastlandet som har besøk hele uka. Vi står og faller på de godværsdagene vi har. Med coronaansvaret i tillegg er det mer enn vi har godt av.Bekymret for bransjenSkatvold føler behov for å komme med et hjertesukk, der han står på kaia på Supen i sola, uten å tørre åpne.

Han er bekymret for bransjen, serveringsstedene i øyrekka. Som er så avhengige av været. Og avhengige av å ikke bli skyld i smittespredning.

-Jeg vet at noen sitter og venter på å si; Hva sa vi, det måtte jo skje. Det måtte bli smitte her.

Jeg er helt avhengig av hvordan folk oppfører seg, uansett hvor godt jeg holder restriksjonene.

Vi er jo så avhengig av å få folk ut hit. Skal vi tørre å åpne? Jeg tror dette er noe hele næringen føler på nå, sier Thorleif.Kan bli begynnelsen på et problemVi kan tape så mye som 100.000 kroner på en slik stengt helg. Det er store kostnader for oss som lever så marginalt.

Vi har heller ingen garanti for at vi tar det igjen resten av sommeren. Blir det søvest og regn i sommer i tillegg er vi ille ute.

Men nå gjør vi det som føles riktig. Å stenge for å slippe store ansamlinger av folk på et lite sted.

Vi tar støyten, vi føyer oss og fortsetter å balansere på knivseggen.

I dag kunne vi reddet mye av året, men vi tar enda en for felleskapet. Jeg syns valget om å stenge var rett slik situasjonen på Frøya er, men at det er en fortvilet situasjon, det er det, sukker Torleif SkatvoldAnnonser
Annonser