°C
Annonser
Vardebrenning Vindkraft Vindkraftverk Mot  Foto Hege Jeanette Berg Johansen 2 Foto: Hege Jeanette Berg Johansen

Brente varder mot nye vindkraft-fremstøt

Vindkraftmotstanderne på Frøya møttes i Nessadalen for å vise sin motstand mot vindkraftutbygging. – Motstandskampen er ikke over, sier Astri Reppe.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

For tredje år på rad samlet vindkraftmotstandere i hele Norge seg til en landsdekkende vardebrenning i regi av Motvind Norge.

Rundt 50 steder tente varde til samme tid.

- Det har blitt en årlig markering mot vindkraftutbygging. Det var varder som brant i hele Norge, forteller Astri Reppe.- Motstandskampen er ikke over

På Frøya foregikk aksjonen i Nessadalen – med utsikt rett mot Frøya vindpark på andre siden av veien.

- Vi var 44 personer samlet til grilling og vardebrenning. Det var kjempetrivelig å treffe igjen Nessadalingene, sier Astri Reppe og smiler.

Samtaleemnet var selvsagt vindkraft. Folk fra både Frøya, Hitra, Orkanger, Trondheim og Kongsberg var til stede.

- Nessadalen er arnestedet for motstandskampen. Det forplikter, når vi nå ser alle planene for vindkraftutbygging nasjonalt. Motstandskampen er ikke over, sier Reppe.

- Vi diskuterte trusselen for havvind. Havvind er om mulig enda verre enn vindkraft på land, mener hun.Vardebrenning Vindkraft Vindkraftverk Mot  Foto Hege Jeanette Berg Johansen 1 Foto: Hege Jeanette Berg Johansen


- Faren er ikke over

Reppe forteller at de var svært glad for å få støtte og besøk fra en representant fra Miljøvernforbundet.

Arne Roger Hansen, regionleder i Norges Miljøvernforbund Midt-Norge reiste for å være sammen med Nessadalingene på vardebrenningen.

- Faren er ikke over. Nå samles vindkraftbransjen for å komme med nye fremstøt mot den nye regjeringen, for nye vindkraftverk på land, sier Hansen.


Annonser
Annonser