°C
Annonser
Bonnie Tyler

Bonnie drømmer om allsang på Frøya

Bonnie Tyler står på scenen på Frøyafestivalen fredag kveld. Men hennes største drøm er å opptre på Wembley stadion alene. Men hun vil synge de samme sangene på Frøya, som hun ville sunget på Wembley.

Tore På Sporet Tore Strømøy Redaktør Tore Strømøy
Annonser
Det er en av de største artistene som kommer til Frøyafestivalen fredag. Bonnie Tyler har stått på scenen i 50 år. Og i en alder av 68 år har hun ingen planer om trappe ned.

– Jeg har fremdeles ikke gjort Wembley, fastslår Bonnie Tyler i et intervju med NTB, som i alle fall får gjøre Frøya nå. Etter Frøya står Tyskland, Sveits og England på plakaten.

Da Bonnie var 17 år gammel vant hun en lokal talentjakt i Neath sør i Wales. Det ene pundet hun fikk i premie gjorde ingen stor forandring på livet hennes, men det førte til at hun våget å tro på et liv som artist.

– Der og da var min høyeste drøm å få være sanger i et band. Og ja, jeg har vært både sanger i band og soloartist, så drømmen gikk i oppfyllelse, sier Bonnie Tyler.


OperasjonenHun beskriver sin karriære som en berg og dalbane. Allerede tidlig trodde hun at den var over, og det før hun var kommet ordentlig i gang.

Da hun ga ut singelen "My! My! Honeycomb" i 1975, oppdaget legene knuter på stemmebåndene, og Bonnie måtte opereres.

– Jeg trodde alt var over. Men det som skjedde var at stemmen kom tilbake etter noen uker med fullstendig stillhet, dog noe hesere enn før, forteller hun.

Den noe hesere stemme skulle bli Bonnie Tylers kjennemerke og etterhvert skjøt karrieren fart.

I 1977 klatret «It’s A Heartache» på hitlistene verden rundt, det definitive verdensgjennombruddet kom i 1983 med «Total Eclipse of The Heart» og «Holding Out For a Hero».

Hun ble den første kvinne som debuterte på førsteplass på den britiske albumlisten.


Full gassNå 36 år senere turnerer Bonnie Tyler for fullt. Hun slapp albumet «Between The Earth and The Stars» i mars, hennes 17. album.

På platen har hun med Rod Stewart, Cliff Richard og Francis Rossi som gjester. Barry Gibb har skrevet en av låtene.

– At alle disse folkene ville gjøre låter med meg etter alle disse årene, det føles vilt og fantastisk ut, sier Bonnie Tyler.

– Jeg hadde kunnet pensjonere meg, så absolutt, men jeg har ingen planer om å gjøre det. Jeg elsker det jeg gjør for høyt, rett og slett.

-Visst tar jeg fri noen uker iblant og reiser til huset i Algarve. Men å legge opp? Absolutt ikke, sier hun.


Drømmer om Wembley


Hun drømmer fortsatt om å opptre på Wembley, å stå der alene og synge. Hun har vært invitert til å opptre sammen med flere.

-Ennå er det ikke for sent, fastslår Bonnie Tyler – som ikke er lei av å synge «Total Eclipse of the Heart».

– Ikke i det hele tatt! Ærlig talt så elsker jeg å synge de gamle låtene, sier hun.

-Jeg vet at mange artister vegrer seg mot å synge sine hitlåter når de har sluppet noe nytt, men jeg forstår dem ikke.

-Å høre hele publikummet synge med tar meg tilbake til suksessårene, og det blir aldri foreldet, sier hun. Nå er det opp til Frøyapublikum å sørge for det samme.


Annonser
Annonser