Frøya nyheter

01.06.2020 °C m/s
Annonser
BEWI-Martin-Bekken-og-Svenn-Bekken FOTO: Arkivfoto av Martin Bekken og Svenn Bekken.

Bewi vil lede an i grønn forandring

Martin Bekken og Svenn Bekken i Bewi Synbra ønsker å være ledende i kampen for en mer miljøvennlig bransje. Derfor lanserer de nå et omfattende resirkuleringsintiativ for EPS.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Pressemelding:

Bewi Synbra tar bærekraftsmålene på alvor. Derfor har de opprettet Bewi Synbra Circular som har i oppdrag å samle og resirkulere EPS-materiale.

Nå lanserer de initiativet "Use-ReUse", et konsept som skal øke bevisstheten om fordelene ved å resirkulere EPS; både blant bedrifter og allmennheten.


Bruke EPS på nytt

Bewi Synbra er en av de ledende produsentene av EPS, ekspandert polystyren, i Europa. Bedriften kan produsere rundt 185.000 tonn i året. Nå vil de gjøre det på en mer fremtidsrettet og miljøvennlig måte. 

- Forbrenning av store menger EPS har pågått i for lang tid. Det fører til unødvendige utslipp av karbondioksid og avfall. Bewi Synbra er fast bestemt på å lede an forandringen, sier Martin Bekken, administrerende direktør i Bewi Synbra Circular.

- Vi samler og resirkulerer EPS slik at det kan brukes på nytt, sier han.Prøver å endre folks atferd

Bewi Synbra har som mål å sette en ny standard for innsamling og gjenvinning av EPS i hele industrien. Det skal de gjøre gjennom det nye konseptet "Use-ReUse" .

- Miljøbekymringene stiger, men få mennesker og bedrifter vet hvor enkelt - og viktig det er - å gjenvinne EPS. Use-ReUse-initiativet vil få flere til å bli klar over dette, og gir samtidig en løsning på hvordan man kan samle inn og resirkulere EPS, sier Bekken.

- Gjenvinning av EPS fører til mindre utslipp og bedre utnyttelse av ressursene. Gjennom å samle EPS unngår vi å etterlate avfall på feil steder, sier Bekken. 

- Use-ReUse er et langsiktig prosjekt. Vi prøver å endre atferden til folk og bedrifter. Det tar tid, men jeg er optimistisk, sier han. 


Annonser
Annonser