Frøya nyheter

10.07.2020 °C m/s
Annonser
Åpning Gjenvinning Fryseriet Bewi Marianne Bekken

Bewi Synbra kan vinne gjenvinning-pris

Bewi Synbra er en av tre finalister i Återvinningsgalan, en galla som feirer heltene i gjenvinningsindustrien. Bewi Synbra Circular, kan vinne prisen årets innovatør.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Bewi Synbra Circular er én av tre finalister i kategorien Årets innovatør innen avfall og gjenvinning. Vinneren kåres på Återvinningsgalan 2020, som finner sted på Berns i Stockholm i janauar.

Her feires gjenvinningsindustriens mange vellykkede, kloke og modige selskaper. Gallaen feirer helter som strekker seg litt lenger for å skape utvikling innenfor sin bransje. Samtidig er det en møteplass der bransjen kan møtes, utveksle erfaringer og feire seg selv.

Återvinningsgalan arrangeres av magasinet Recycling, Recycling Industries og Waste Sweden.


- Vi er veldig stolte

Bewy Synbra Circular er én av tre finalister i kategorien "Årets innovatør innen avfall og gjenvinning". Det er én av åtte priser som skal deles ut på gallaen.

- Bewi Synbra har lansert muligheten til å skape en full sløyfe for utvidet polystyren, EPS, som ikke har eksistert før. EPS-avfall kan nå hentes, komprimeres og videreføres for ekstrudering og produksjon av nye EPS-blokker, skriver Återvinningsgalan på sine hjemmesider.

- Det er moro og vi er veldig stolte. Vi har jobbet lenge med å få næringsliv og folk flest til å forstå fordelene med EPS. Det beskytter og isolerer, senker oppvarmingskostnader og reduserer matsvinn. I tillegg er det hundre prosent resirkulerbart, sier Jonas Siljeskär, viseadministrerende direktør, BEWiSynbra.


- Vi er på rett vei

Bewy Synbra har satt i gang initiativet “Use Re-Use”, som jobber for å øke bevisstheten om at EPS kan gjenvinnes, og som samler og resirkulerer brukt EPS.

- For mye EPS blir kastet eller brent. Det er fullstendig unødvendig. Det er ikke mange som vet at den kan gjenvinnes. “Use Re-Use” sparer på naturens ressurser og reduserer både CO2-utslipp og vannbruk, sier Martin Bekken, administrerende direktør i BEWiSynbra Circular.

BEWiSynbra er en av Nord-Europas ledende EPS-produsenter, og selskapet har et ambisiøst mål om å samle og resirkulere 60.000 tonn EPS årlig.

- BEWiSynbra presenterte nylig 100% resirkulert EPS, så nå har vi virkelig lukket syklusen. Vi har bestemt oss for å lede endringen til bærekraft i EPS-bransjen. Nominasjonen på Återvinningsgalan viser at vi er på rett vei, sier Martin Bekken.Annonser
Annonser