°C
Annonser
Svenn Bekken Christian Bekken Bewi 2 Bewi-gründer Svenn Bekken og administrerende direktør Christian Bekken i Bewi. FOTO: Arkivfoto

Bewi styrker sin posisjon mot bilindustrien

Nytt kjøp skal gi Bewi økt tilgang til den europeiske bilindustrien.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Bewi inngår avtale om kjøp av majoritetsandel av det børsnoterte polske selskapet Izoblok. Målet er å styrke deres posisjon mot bilindustrien. Det melder Bewi i en pressemelding torsdag.


Vil bli ledende leverandør

Izoblok leverer komponenter av ekspandert polypropylen (EPP) til bilindustrien i Europa.

- Vi er veldig fornøyde med denne transaksjonen. Den bekrefter vår strategi om å lede an i konsolideringen av et marked som har vist betydelig vekst. Gjennom dette oppkjøper styrker vi vår markedsposisjon mot bilindustrien betraktelig, sier Christian Bekken, administrerende direktør i BEWI.

- Izoblok er et solid selskap med en sterk posisjon innen EPP-komponenter til denne industrien i Europa. Sammen blir vi den ledende leverandøren av komponenter til en bransje vi forventer vil fortsette å vokse på den andre siden av pandemien, sier Bekken.

Stor aktør innen europeisk bilindustri

BEWI ASA har inngått en avtale om kjøp av 54,21 prosent av aksjene i Izoblik Spółka Akcyjna (“IZOBLOK”). Oppkjøpet forventes sluttført i løpet av andre kvartal 2021, opplyser Bewi i pressemeldingen.

Før oppkjøpet har BEWI en årlig omsetning på cirka 15 millioner euro til bilindustrien.

Selskapet har anlegg for produksjon av EPP-komponenter til bilindustrien i Sverige og Portugal, med salg til flere land i Europa.

Izoblok har en markedsandel på omtrent 20 prosent av markedet for EPP komponenter til bilindustrien i Europa.

Selskapet har kunder som Volkswagen Group, Jaguar Land Rover, BMW, Hyundai og Ford.

Selskapet har en strategisk beliggenhet sør i Polen og et datterselskap i Tyskland. De har også fire produksjonsanlegg.
- Stort potensial

- Izoblok er en integrert leverandør som oss, med produksjon av både råstoff og sluttprodukter. Selskapene våre passer godt sammen og vi ser et stort potensiale for synergier, spesielt relatert til vår virksomhet rettet mot bilindustrien, fortsetter Bekken.

Ledelsen av Izoblok, med administrerende direktør Przemysław Skrzydlak i spissen, vil fortsette å lede selskapet. Bewi ønsker å være en aktiv eier.

- Komponenter laget av EPP passer utmerket til bruk i biler. I tillegg til å være støtdempende, kan de redusere støy, forbedre akustikken og erstatte andre komponenter for å redusere vekten. Dette betyr at det brukes mindre energi, reduserer utslipp fra fossile biler og utvider rekkevidden for elektriske biler, sier Bekken.Annonser
Annonser