Frøya nyheter

25.03.2019 °C m/s
Annonser

Berit + Martin er sant

Vi har full støtte fra hele Høyre, sier Martin Nilsen om valget av Arbeiderpartiet. Men vi vil fortsatt jobbe for borgelig flertall ved neste valg, sier han.

Tore På Sporet Tore Strømøy Redaktør Tore Strømøy
AnnonserJeg frykter ikke noe opprør i Frøya Høyre, sier Martin Nilsen. Vedtaket om å støtte Arbeiderpartiet de neste fire år er solid forankret både i lokalpartiet, Sør Trøndelag Høyre og Høyre sentralt. Dette er akseptert hele veien. Andre steder der Høyre har støttet Arbeiderpartiet har Høyre gått fram i valg. Så vi frykter ikke at dette skal slå negativt ut. Vi har fått lovnader om gjennomslag for noen av våre kjernesaker som valgfrihet og eiendomsskatt, og vi tror at vi nå blir mer synlig i kommunestyret enn vi ville blitt som ett av to små i en borgelig koalisjon, sier Nilsen som mener denne løsningen kommer til å gi en stabilitet og forutsigbarhet man ikke ville fått med Venstre og Fremskrittspartiet.Fortsatt borgeligArbeiderpartiets kommende ordfører Berit Flåmo, og Høyres kommende varaordfører Martin Nilsen møtte den lokale pressen i et uformelt pressemøte på torget på Sistranda klokka ett i dag. Flere timer etter at Frøya.no kunne fortelle leserne om den nye avtalen. Flåmo var selvsagt veldig glad for at Høyre hadde sagt ja til en avtale, og tror det kommer til å bli et godt samarbeid til det beste for Frøya. Martin Nilsen sier at han godt forstår skuffelsen fra de andre borgelige partiene, men påpeker at Høyre fortsatt er et borgelig parti, og at de også vil jobbe for at det blir borgelig flertall også ved neste valg. Men denne gangen trodde han ikke det var mulig for Venstre og Frp å få til noe godt samarbeid. Jeg har vært sammen med begge i fire år i kommunestyret nå, og også sett at de har vært fiender i valgkampen. Derfor valgte vi å gå til Ap.  -Hvordan blir det for Høyre å skulle samarbeide med SV? Så vidt jeg vet har ikke Arbeiderpartiet inngått noe teknisk samarbeid med Sv. Men vi rekner med at de også støtter Arbeiderpartiet, slutter Nilsen.

Frøya inn i framtida med Berit og Martin ved roret Sv ikke medMed Arbeiderpartiets 10 representanter og Høyres to, vil blokka bestå av 12 representanter. Og får de støtte fra Sv får de 13.  Venstre med sine 4, Fremskrittspartiet med 5 og Senterpartiet med 1 får samlet bare 10 nå når Høyre har byttet side. Dermed opplever Frøya for andre periode på rad at det er et borgelig flertall i kommunen, men at det blir en sosialistisk ordfører. Arbeiderpartiet har hatt kontakt både med Sv og Senterpartiet, men valgte Høyre først og fremst på grunn av politikken. Vi har mange felles saker, sier Berit Flåmo, som gleder seg til å ta fatt på jobben som ordfører på Frøya.


Annonser
Annonser