Frøya nyheter

20.02.2019 °C m/s
Annonser
Vilde Johansen Sara Meyer Berit Flåmo Russ 2018 Krafttak Mot Kreft

Berit sang for russen og kreftsaken

Ordfører Berit Flåmo nølte ikke med å ta utfordringen til frøyarussen Vilde Johansen og Sara Meyer, og sang av full hals foran innsamlingsbarometeret til Krafttak mot kreft. Her kan du se videoen.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Av: Nikolai Amdahl og Lena Jørgensen


Innsamlingsaksjonen til frøyarussen 2018 er kommet godt i gang, og allerede så har de passert 100.000 kroner til Krafttak mot kreft. Det ser man på innsamlingsbarometeret som er satt opp på torvet i Sistranda sentrum. 

Det var der ordfører Berit Flåmo sto og sang en egenkomponert sang av full hals mandag morgen. 

- Det er to grunner til at jeg gjør dette; den ene er at det er for en veldig god sak, og det andre er fordi russen spurte meg. Det er fantastisk med så engasjerte ungdommer. Det gjør meg optimistisk for fremtiden, sa Flåmo.- Har virkelig utfordret meg selv

Deretter så introduserte hun sangen hun skulle synge "Sangen til russen - Krafttak mot kreft".

- Jeg var glad i å synge da jeg var liten, men jeg har ingen gullstrupe, hevdet hun. 

- Jeg har virkelig utfordret meg selv her. Jeg har til og med hatt sangøving med Jan Otto Fredagsvik i forkant av dette, sa ordføreren.

Sangen besto av tre vers med tre ulike melodier. Hun hadde holdt seg til lett gjenkjennelige melodier som tilhører låtene;  "Lille Petter edderkopp", "Bæ, bæ lille lam" og "Blåveispiken". 

Etterpå fikk hun stor applaus av russen.

- Det var veldig tøft gjort. Veldig artig at du ble med på det. Tusen takk for det, sa Sara Meyer.
Artikkelen fortsetter under videoen av sangen til ordføreren:

Ordfører Berit Flåmo var nervøs før hun skulle fremføre sangen, men gjennomførte med stil. Vilde Johansen og Sara Meyer var imponert over den tøffe ordføreren til Frøya. FOTO: Lena Jørgensen, Frøya.no.


Utfordret til iskaldt bad

Etter at Flåmo var ferdig å synge avslørte russen at neste delmål er klart. Når vannet passerer merket på 150.000 kroner på innsamlingsbarometeret så er det klart for utfordring nummer to. 

Da utfordrer de kreftressursene Tove Mathisen og Mona Reitan til å hoppe på sjøen.

- Vi tenkte at de skulle få teste vannet for russen på Hitra, smilte Sara Meyer.

- Så det er bare å fortsette å gi. Vi vil oppfordre private givere til å gå inn på nettaksjonen vår også, sa Vilde Johansen.
- Frøyværingene er best

I Krafttak mot kreft 2018 går pengene til forskning på senskader og tilbud til de som lever med senskader etter kreftbehandling. 

Frøyarussen har foreløpig samlet inn 111.250 kroner.

1. mars blir det bøsseaksjon der russen går fra dør til dør for å samle inn penger. Frem til da kan man bidra i kassen ved innsamlingsbarometeret, gjennom nettaksjonen eller på Vipps på 461039.

- Vi er utrolig imponert over giverviljen så langt. Frøyværingene er best, sa russen.Annonser
Annonser