°C
Annonser
Ingrid Kristiansen Øya Kommuneoverlege Kommuneoverlege Ingrid Kristiansen.

Ber folk om ikke å glemme smittevernet

Kommunelege Ingrid Kristiansen ønsker gode opplevelser under Frøyafestivalen, men minner om at det ikke bare er arrangørene som har ansvar for at smittevernsreglene følges. -Hver og en har et ansvar for å holde Frøya smittefri, sier hun.

Tore På Sporet Tore Strømøy Redaktør Tore Strømøy
Annonser


Kommunelege Ingrid Kristiansen er opptatt av at konsertdeltakerne under Frøyafestivalen skal være sikker på at smittevernsreglene.

-Vi går ei festivalhelg i møte, og arrangøren av Frøyafestivalen har forsøkt å legge til rette for at alle konsertdeltakere skal ha gode konsertopplevelser med godt smittevern.

Vi i øyregionen har vært veldig heldig, og på Frøya har vi sa langt ikke hatt smittetilfeller.

Det kan også bety at vi slapper mer av og ikke tar smitteverntiltakene like mye på alvor. Imidlertid viser flere tilfeller rundt om i landet og i verden forøvrig, at denne pandemien langt fra er over!


Ta ansvar selv


Kristiansen ber om at festivaldeltakerne selv også er med på å ta ansvar for at ingen trenger å være redd for smitte når de går på konserter.

-Jeg forventer at alle tar de hensyn som skal til, slik at alle kan dra hjem med en god opplevelse uten å være engstelig for smitte også etter denne festivalhelga. Her har hver enkelt av oss et ansvar! Sier kommunelegen.

Hun minner igjen om de gode og enkle reglene hver av oss kan gjennomføre:

Husk god hånd og hostehygiene og hold avstand til andre enn dine nærmeste. Det bør minst være en meter mellom ansiktene. Også en meter når man sitter sammen, fra skulder til skulder.

Unngå fysisk kontakt, inkludert håndhilsing og klemming. Hold deg hjemme dersom du har symptomer på luftveisinnfeksjon. Har du symptomer på covid-19, bør du testes og holde deg hjemme til negativt prøvesvar foreligger OG du er symptomfri, oppfordrer kommunelegen.


Private sammenkomster


Kristiansen vet også at mange møtes til private sammenkomster før og etter konsertene på festivalen.

-Vi anbefaler at størrelsen på grupper i private sammenhenger er maksimalt 20 personer, og forutsetter at alle holder minst én meters avstand.

Rådet gjelder for alle private sammenkomster og løsere arrangementer både innendørs og utendørs, der det ikke er en ansvarlig arrangør, sier kommunelegen som ønsker alle en riktig god, opplevelsesrik og smittefri festivalhelg!Annonser
Annonser