°C
Annonser
Anne Sofie Botnan P1

Bekymret for smitte på Mausund

Anne Sofie Botnan er spent når hun nå åpner dørene til en nyoppusset kafe i 2021. Omstendighetene er ikke akkurat slik hun hadde håpet på og hun er bekymret for at smitten sprer seg til Mausund.

Ida Nordland Hillestad Ida Nordland Hillestad +47 480 90 059
Annonser

- Det er jo ikke den beste starten på et år, nei. Jeg åpnet dørene etter nyttår i går og er veldig spent på hvordan det blir fremover, sier Anne Sofie Botnan, daglig leder ved Havna Kafe.

I 2020 brukte hun hele høsten på å pusse opp og utvide den lille kafeen på Mausund. I desember skulle hun ha nyåpning og fikk såvidt hatt ett julebord før det ble påvist smitte i Frøya kommune.

- Vi hadde tre dager åpent i romjulen, men det har vært veldig rolig. Folk er nok litt redde for å gå ut nå. Man må bare følge med, jeg tenker at helsa går først uansett, sier Botnan.
Vanskelig å drive kafe nå

Med munnbind - påbud og strenge restriksjoner er det vanskelig å drive kafe i denne situasjonen.

Anne Sofie forteller at det byr på utfordringer å holde hjula rundt som normalt.

- I en butikk er det null problem å ha på seg munnbind under hele oppholdet, det blir litt annerledes på en kafe. Her må folk nesten få lov til å ta det av når de spiser, sier Botnan.

- Det blir jo spennende å se på trafikken de neste dagene, om folk kommer innom. Januar er i utgangspunktet en rolig tid på året, så sånn sett er det ikke uvant, sier hun.

- Blir det påvist smitte her på Mausund må vi nok mest sannsynlig stenge ned kafeen. Det er ikke noe hyggelig, men helsa kommer før omsetningen, påpeker Botnan.
Satser på bra påsketrafikk

Flere restaurantbransjer har håp om at vinter - og påskeferie trafikken vil melde sin ankomst og gjøre det lettere.

Alt kommer an på hvordan smittesituasjonen utvikler seg i Norge og i lokalsamfunnene.

- Jeg ser frem mot påskeferien nå og håper at det vil være en opptur. Det er selvsagt vanskelig å spå på forhånd og vi må bare følge med fremover, sier Botnan.

- Vi er heldigvis mange i samme båt som vet hvordan det er å drive kafe eller restaurant i denne pandemien. Jeg håper på lysere tider mot våren, smiler hun.Se bildene fra de nyoppussede og større lokalene på Havna Kafe.Annonser
Annonser