Frøya nyheter

25.11.2020 °C m/s
Annonser
Bewi Børsen Merkur Market FOTO: Arkivfoto fra da Svenn Bekken ringte i bjella på Oslo Børs.

Bekken og Witzøe sammen igjen

Svenn Bekken og Gustav Witzø satser sammen igjen, i eiendomsselskapet KMC Properties. Ønsker at selskapet skal bli den mest attraktive utleieren av industri- og logistikkeiendommer i Norge og Norden.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
AnnonserDe begynte samarbeidet med å starte BeWI sammen, Svenn Bekken og Gustav Witzøe.

Så skilte de lag og bygde opp hver sin bedrift som i dag omsetter for milliarder og er børsnotert.

Nå har karene funnet sammen igjen, i et nytt forretningsprosjekt som handler om eiendom og utleie.

For KMC Properties, eid av familiene Bekken, Thoresen og Witzøe, slår seg sammen med Storm Real Estates gjennom et omvendt oppkjøp.

KMC Properties eies 51 prosent EBE Eiendom, som kontrolleres av familiene Bekken og Thoresen, og 47 prosent av Witzøe-familiens Kverva Industrier.

Storm Real Estates kjøper alle utestående aksjer i eiendomsselskapet KMC Properties.

For å gjennomføre det omvendte oppkjøpet vil det utstedes nye aksjer tilsvarende kjøpesummen på litt over én milliard.Har store ambisjoner

Storm Real Estate, som investerer i russiske kontorbygg, gikk på børs i 2010. De siste årene har det vært veldig stille fra Storm.

Nå blir eierne i KMC Properties de største eierne i det sammenslåtte selskapet. De har store planer for selskapet.

- Dette er første skritt i en ny strategisk retning for selskapet, sier Liv Malvik, administrerende direktør i KMC Properties.

I dag kommer 53 prosent av leieinntektene fra BEWi, hvor Bekken familien er majoritetseier, og 25 prosent fra Insula, hvor Kverva er majoritetseier.

- Selskapet har ambisjon om å være en god samarbeidspartner for leietakerne og å vokse sammen med dem der de ønsker å være lokalisert, sier Malvik.

- KMC/Storm har ambisjoner om å videreutvikle selskapet til å bli den mest attraktive utleieren av industri- og logistikkeiendommer i Norge og Norden innen utvalgte bransjer, sier hun.
Ingen plan om satsing i Russland

Fra før har Storm Real Estate kun en eiendel, et kontorbygg i Moskva i Russland. Det blir med videre. Det er et stort og relativt nytt bygg som er ca. 93 prosent utleid.

- Vi har ingen planer om å investere ytterligere i Russland. Det er absolutt ikke noe satsingsområde for selskapet, sier Malvik.

Grunnene til at de velger å bli partner med Storm er flere. Eierne bak Storm har en betydelig industriell og finansiell kompetanse, et omfattende nettverk og har fordelen av å være notert på Oslo Børs.

Børsplattformen muliggjør bruk av aksjer som oppgjørsmiddel og gir tilgang til kapital for ytterligere oppkjøp og vekst.

- Ved å slå de to selskapene sammen, får man et svært godt utgangspunkt for videre utvikling. Det sammenslåtte selskapet vil være notert på Oslo Børs, ha sterke og kunnskapsrike eiere med et stort nettverk og en svært solid eiendomsportefølje å bygge videre på, sier Malvik.
Annonser
Annonser