Frøya nyheter

26.11.2020 °C m/s
Annonser
Roger Antonsen Kom Sjef Undervisning

Babyboom: - En positiv utfordring for kommunen

Oppvekstsjef Roger Antonsen ser på 72 nye frøyværinger som en positiv utfordring for kommen. Han jobber med å lage nok fremtidige barnehageplasser til alle de små barna.

Ida Nordland Hillestad Ida Nordland Hillestad +47 480 90 059
Annonser

- Det er jo disse som er motoren i kommunen, det er en positiv utfordring at vi får så mange nye barn i løpet av 2020, sier oppvekstsjef Roger Antonsen.

Tidligere i høst ble det klart at minst 72 nye frøyværinger kommer til verden i løpet av året 2020. Og en slik babyboom skaper en fremtidig utfordring for nok barnehageplasser på Frøya.

- Det er jo ikke før neste barnehageår at det vil bli en utfordring, sier han.Nødt til å gjøre noen grep

Antonsen forteller at de allerede på nyåret vil gjøre en utredning og fremme et forslag for hvordan situasjonen best kan løses.

- Vi har for så vidt nok areal. Det er snakk om å gjøre noen omrokkeringer på både Nordskaget og Dyrøy oppvekstsenter for å få plass til flere, sier han.

- Vi vet at det for eksempel er en del foreldre som jobber på Salmar, som gjerne kunne tenkt seg barnehageplass på Nordskaget, legger han til.

- Man tenker at løsningen på dette vil ligge klare til høsten 2022, sier Antonsen.
Må ansette flere folk

Det er mange regler å forholde seg til, og når man får flere barn i barnehagen må man også ha flere ansatte.

Dessuten er det lovpålagt at alle barn skal ha nok areal å leke på utendørs.

- Det er noe som heter grunnbemanning, der hvert tredje barn under 3 år skal ha en ansatt, og hvert sjette barn skal ha en ansatt, sier rådgiver for oppvekst, Mona Åsen.

- Deretter skal det være en pedagogisk leder for hvert syvende barn under 3 år, og hvert fjortende barn over 3 år, sier Åsen.

- På sikt vil det jo være nødvendig å ansette flere folk, ettersom det blir flere barn. Det har også vært snakk om å bygge en ny barnehage etter hvert, men det er det ikke gjort noe konkret rundt det, forteller hun.


Annonser
Annonser