Frøya nyheter

20.10.2018 °C m/s
Annonser
Sara Knutshaug Remy Strømskag Håvard Dyrø Mona Skarsvåg Jul På Frøya

Avslører programmet for «Jul på Frøya»

Neste søndag er det klart for kulturhusets nye juletradisjon «Jul på Frøya». Nå avslører arrangørene hvem som skal få frøyværingen i god julestemning.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

På bildet: Årets konferansierer Sara Knutshaug og Remy Strømskag, og kulturhusets Håvard Dyrø og Mona Skarsvåg.


Adventstiden startet med snø på bakken på Frøya. Det ga vel mange en øyeblikkelig julestemning. Den skal Frøya kultur- og kompetansesenter fortsette å dyrke i årets «Jul på Frøya».

Søndag 10. desember fylles scenen i Storsalen med julepynt, musikalske innslag og julehistorier. 

- Jeg gleder meg masse. Jeg har tro på at det blir en veldig fin ettermiddag, sier konferansier Sara Knutshaug.

- Det er så mye bra på programmet. Det er bare å glede seg, sier konferansier Remy Strømskag. 


Overraskende start 

Starten på juleshowet er en overraskelse. Det vil verken konferansierene eller arrangørene avsløre. Men de forteller at det kommer til å bli bra.

-Det er verdt å få med seg «Jul på Frøya» bare for det, egentlig, smiler Mona Skarsvåg i Frøya kultur- og kompetansesenter lurt.

Etter det så er showet i gang. 

- Vi har ønsket oss korpsmusikk og er glad for at Frøya skolekorps ville være med i år. I tillegg så kommer sal- og scene-koret for å fremføre noen fine julesanger. Etter det blir det fortellerstund med Johan G. Foss, sier Skarsvåg.

- Da ønsker vi at barna kommer frem på scenegulvet sånn som de gjorde i fjor. Det var veldig koselig, sier kulturhussjef Håvard Dyrø.Juleprat med familien Udtian

Fiolinelevene fra kulturskolen skal også spille i Storsalen denne ettermiddagen, og etter dem så kommer det gjester på scenen.

- Det blir en juleprat med familien Udtian. Både Maja, Mari, Mona og Paul Ingar kommer. De har hatt et innholdsrikt år. Så det blir spennende å høre om de har hatt tid til å gjøre klart til jul, smiler Skarsvåg.

Garasjebandet gjør seg klar for å vise frem sitt julerepertoar etter julepraten, før Alma Eidsvaag vil gi en første liten smakebit på Titranspel-konserten som skal holdes siste helga i april:

- Alma skal fremføre «Det tek tid» av Hans Anton Grønskag og Magne Romestrand, sier Mona. Artikkelen fortsetter under bildet:

Harald Gautvik Harald Gautvik skal komme og fortelle utrolige historier som bare han kan.

Utrolige historier med Harald Gautvik

For mange er det sangkoret Havdur som alltid sørger for julestemningen på Frøya. De skal også synge på «Jul på Frøya». 

Deretter så vil det komme en helt spesiell gjest som vil fortelle mange historier:

-Vi er så glade for at Harald Gautvik kommer til «Jul på Frøya» i år. Så får vi se om vi får med kona Irene på scenen også, smiler Mona.

- Jeg og Sara har vært og besøkt dem på Titran denne uka, og det var litt av en opplevelse. Det å komme hjem til dem var som å reise tilbake i tiden. De bor i et 50-tallshus der dukene er håndlagd og kaffen er kokt. De hadde laget kake til vi kom og pyntet seg. Det var virkelig et ærefullt besøk for vår del. Det var en fantastisk opplevelse, sier Remy entustiastisk.

- Vi var der i to timer og historiene bare ramlet ut av Harald. Jeg er sikker på at publikum vil få historier og skildringer som de aldri har hørt før. Han er en så god forteller. Man føler at man er der og ser for seg alt han snakker om, sier Remy.Profesjonell avslutning

Etter historiestunden er det tid for mer musikk. Da kommer Vytenis og Gabriela Šnirpūnas opp på scenen for å fremføre noen låter. 

Deretter er det klart for avslutning med Stephanie Lippert. Hun er en svensk lyrisk-dramatisk sopran med operahøyskoleutdanning.

- Det var Remy som tipset oss om henne. Hun er utrolig dyktig, og skal fremføre tre julesanger akkopagnert av Frøyas Gabriëla Lukassen‎, sier Håvard.

Hun skal fremføre «Jul, jul, strålande jul», «O helga natt» og «Koppången». 

- Stephanie er gift med Halvar Djupvik. Vi skal introdusere han med en egen konsert i 2018. Da blir det opera i kulturhuset. Det blir spennende, sier kulturhussjefen.

- Men først gleder vi oss til «Jul på Frøya». Kom gjerne litt tidlig for å nyte kaffe, kaker og atmosfæren i kulturhuset. Vi avlyser kinoen denne søndagen, her blir det fullt fokus på juleshowet i Storsalen, sier Mona. Annonser
Annonser