°C
Annonser
Aune Marina, Stig Reppe, Torbjørn Reppe, Jan Egtvedt Styreleder i Aune Marina Stig Reppe, sekretær Torbjørn Reppe og kasserer Jan Egtvedt er godt fornøyd med den nye marinaen.

Oppgraderte Aune Marina for millionbeløp

Da den gamle båtbrygga holdt på å reise fra hverandre etter 30 år var det på tide med ny. Nå har Aune Marina investert millionen i å få på plass en ny båthavn.

Ida Nordland Hillestad Ida Nordland Hillestad +47 480 90 059
Annonser

- Vi er veldig glade for å ha fått på plass den nye marinaen, den er blitt akkurat slik vi ønsket oss, om ikke bedre. Vi er stolte av å ha en så fin marina til folk som ønsker å bruke plassen, smiler Jan Egtvedt, kasserer i Aune Marina.

Det nye anlegget er levert av Kongensvoll Plast AS og millioninvesteringen er fullfinansiert i hovedsak med salg av båtplasser i tillegg til marinaens opparbeidede egenkapital.

I forbindelse med etaleringen av anlegget har medlemmer og andre støttespillere utført en gedigen egeninnsats, verdsatt til flere hundre tusen kroner.

- Vi må få skryte av de utrolig finke hjelperne vi har hatt med oss for å få til dette. Det har vært hard jobbing i to år nå for få det ferdig, og vi ville aldri fått det til uten en enorm dugnadsinnsats, smiler Egtvedt.Et mer moderne marina-anlegg

Etter 30 år måtte den første etableringen fra 1990 sist sommer vike plass for et moderne anlegg med 30 båtplasser og en større gjestebrygge.

Anlegget har 4 strømsøyler med 4 strømuttak, samt vannposter. I tilknytning til anlegget er det et sjøhus med oppbevaringsboder og et båtopptrekk.

- Det som var viktig for oss da vi skulle lage en helt ny marina var den var trygg og at det skulle være relativt like vedlikehold, sier Stig Reppe.

- Vi tenkte også at vi ønsket et mer moderne marina - anlegg som var enkelt å benytte for de som har plass her. Det er viktig at de har det de trenger, sier Torbjørn Reppe.

Anlegget ligger i Strømøyveien i nærområdet til Stølan kretslag. Det er beregnet for helårsbruk og ligger godt beskyttet mot vær og vind.

- Blant båtplasseierne er det fastboende og hyttefolk, både fra nærområdet, men også personer med hus og hytter på andre deler av Frøya, sier Egtvedt.Omfattende arbeid

Det nye marina - anlegget kom slepende inn fjorden og ble levert til Aune Marina var det et omfattende arbeid å sette opp alt.

- Marinaen kom ferdig bygget, men vi måtte sette sammen deler og sørge for at alt ble festet. Det har vært et omfattende arbeid og vi har jobbet hardt for å få til dette, sier Stig Reppe.

- Vi fikk blant annet hjelp av dykkerklubben for å feste ulike deler under vann, og det har vært en enorm innsats med dugnad for å bli ferdige, legger han til.

- Nå som vi er ferdige er vi utrolig fornøyd med resultatet. Denne skal stå i minst 30 år, ler Stig.Saken fortsetter under bildet.En ny Norgesferie?

Den nye marinaen står klart til sommeren og karene i styret seg virkelig frem til å se folk benytte den nye bryggen.

- Det heller jo mot en ny Norgesferie for de fleste av oss og da er det godt at vi har denne klar for båtfolket som ønsker å oppleve Frøya, smiler Egtvedt.

Han forteller at det er kort vei til øyrekka fra marinaen og en vakker badeplass like i nærheten.

- Vi har jo ønsker om å bygge opp et sosialt sted her. Det neste nå er vel grillplass, kanskje toaletter til de som kommer på gjestebrygga? Ja, vi har litt drømmer og planer, smiler Stig.

Per dags dato er det kun en ledig plass igjen på marinaen og karene kan fortelle at salget av båtplasser ikke har bydd på problemer.

- De fleste som var medlemmer på den gamle marinaen, kjøpte seg inn i den nye. Så har vi rundt 4 personer som er helt nye. Vi synes salget av båtplassene har gått veldig bra, sier Torbjørn.

- Om folk lurer på noe eller ønsker å leie plass på noe vis så håper vi de kontakter oss. Vi ønsker å tilby plasser så langt det går, smiler Egtvedt.Annonser
Annonser