Frøya nyheter

25.11.2020 °C m/s
Annonser
Astri Reppe Kalender 2021

- Blitt en tradisjon å lage kunstkalenderen

Tradisjon tro har billedkunstner Astri Reppe laget kalender for 2021 med egne malerier. Denne gangen har hun viet en helt spesiell plass til farens gamle dikt i kalenderen.

Ida Nordland Hillestad Ida Nordland Hillestad +47 480 90 059
Annonser

- Det er blitt litt tradisjon for både frøyværingene og meg med kalenderen. I oktober får jeg gjerne noen meldinger om det blir kalender i år også, ler billedkunstner Astri Reppe.

I flere år har Astri i Kystkunst AS laget kalender ut av sine egne malerier.

Denne gangen har også farens gamle dikt blitt med. Han var født i 1920 og døde i 2005, i løpet av livet skrev han mange dikt som nå har fått plass i Astri sin kalender.

- Jeg synes det er en fin måte å kunne minnes han på, derfor er mange av hans gamle dikt med i årets kalender. Jeg har en stor slekt og det nok en glede for dem også å kunne lese, forteller Reppe.
Ett spesielt maleri i kalenderen

I løpet av et år males det mange malerier, men kun noen utvalgte får plass i kalenderen til Astri. Hun forteller at i år er det ett bilde som kanskje skiller seg litt ekstra ut.

- Det er en ørn med en v ved siden av. Den skal symbolisere samholdet og styrken som er blitt vist i Nessdalen. Det er nok den mest spesielle bildet som er med i år, sier Reppe.

- Slaget er kanskje tapt for Frøya, men vi gir oss aldri, legger hun til.

Hun forteller at med seg på laget har hun en flink grafisk designer som hjelper til med å forme kalenderen.

- Jeg er 100% dårlig på datamaskin og trenger derfor all den hjelp jeg kan få på den fronten, ler hun.

- Designet på kalenderen er veldig rent og enkelt, noe jeg liker veldig godt, legger hun til.
Saken fortsetter under bildet.

Kystkunst AS, Kalender 2021, Astri Reppe
En liten sniktitt på kalenderen 2021. FOTO: Astri Reppe.

Må bestille flere kalendere

Salget av kalenderne er allerede godt i gang og uten å ha nådd desembermåned, nærmer det seg allerede tomt.

- Jeg må nok bestille et opplag til, det ser ut til å gå godt i år. Mange kjøper de kanskje som julegaver. Heldigvis har tar det ikke lang tid før jeg får tak i flere, ler Reppe.

Hun forteller at hun både sender kalendere i posten, men også kjører rundt på Frøya for å levere ut.

- Det synes jeg er så trivelig, når jeg reiser rundt på Frøya her og leverer ut kalenderen og får prate med så mye hyggelig kjentsfolk, sier Astri.

Koronavennlig jobb

Astri forteller at koronaviruset gjorde at hun ikke fikk vært med på så mange utstillinger som hun pleier, men at hun likevel har vært svært heldig med året.

- Jeg har jobbet med et prosjekt under hele pandemien. Vi startet i februar rett før viruset kom, og er enda ikke helt ferdig. Sånn sett har jeg vært heldig og hatt mye å drive med hele tiden, forteller Reppe.

- Egentlig er jeg jo en veldig sosial person og elsker å være med mange folk, men når jeg skal lage nye bilder og kunst - da liker jeg å trekke meg tilbake for meg selv, sier hun.

- Sånn sett er det jo ypperlig i disse tider, ler Astri.


Annonser
Annonser