Frøya nyheter

19.01.2019 °C m/s
Annonser
Astri Reppe Kunst Utstilling Hyllest Til Havet

Astri hyller havet i sin juleutstilling

Astri Reppe jobber på spreng for å få alt klart til åpningen av juleutstillingen "Sakralt hav" på Sistranda i morgen. Der hyller hun havet gjennom kunsten sin.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- Grunnen til at jeg har kalt utstillingen "Sakralt hav" er at det er en hyllest til havet. Hellig hav betyr ikke at det tilhører en bestemt religion. Det betyr at det er noe positivt som jeg mener at vi bør ha respekt for og ta vare på, sier kunstner Astri Reppe.

- Det skjer så mye i havet i dag. Det er mye som er positivt og andre ting som er farlig. Vi må rydde være forsiktige sånn at vi ikke utsetter havet for negativ belastning. Vi vet jo at det er fremtidens matfat, sier Reppe.Guri Kunna er havet for meg

I morgen, torsdag, åpner Astri sin juleutstilling i lokalene ved Frøyværingen og Sparebank 1 i Næringens Hus. Der skal hun vise frem det hun har jobbet med i høst.

- Dette er en liten forsmak på utstillingen min i sommer. Så den er litt Guri Kunna-inspirert, smiler Reppe, og avslører at det kommer en større utstilling på Hotell Frøya i sommer:

- Guri Kunna er havet for meg. Jeg gleder meg til å mye dypere i den materien. Da skal jeg se havet gjennom hennes øyne, sier hun. 

- I juleutstillingen er det en blanding av motiver. Noen er juleinspirert, andre motiver er en fortsettelse av arbeid jeg har drevet med tidligere. Jeg nyter at jeg kan gjøre litt som jeg vil, smiler kunstneren.- En annerledes førjulsopplevelse

Astri jobber på spreng for å få gjort lokalet klart til juleutstillingen som åpner i morgen. Den skal være åpen hver ettermiddag nesten hele adventstiden, helt frem til 21. desember.

- Dette er en litt annerledes førjulsopplevelse, tenker jeg. Det kan være et sted å finne litt stillhet og ro i en travel førjulstid. Kanskje kan man tenke på litt andre ting og få andre impulser, sier Reppe.

- Jeg vil selvsagt veldig gjerne at folk skal finne julegaver her også. Jeg har både store bilder, trykk, julekort og kalendere, smiler kunstneren.

Hun vil gjerne ha besøk av personer i alle aldre. Barnehager og skoler er også hjertelig velkommen til å ta turen innom.

- Det er lite fokus på visuell kunst lenger, og det mener jeg at er viktig. Jeg skulle ønske vi hadde et galleri på Frøya, sånn at både vi lokal og de utenifra kunne fått vist frem kunsten vår til frøyværingen litt oftere, sier Astri.
- Ikke mørk kunst

Det tar ikke mange sekundene før man kjenner igjen Astris uttrykk i kunsten som henger på veggene i lokalet i Næringens hus. Selv om hun varierer i motiv og tema, så er stilen hennes fremtredende i alle bildene.

- Alle har følelser overfor havet. Det kan være alt fra ro og meditasjon til voldsomme krefter som er i sving, sier Astri.

- Det er mange som synes at jeg bruker en del mørke farger. Så kunsten min kan kanskje skremme noen. Men det er bare positive signaler jeg ønsker å utstråle her. Jeg har lys i alle bildene mine, sier Reppe.

- Men der det er lys, må det også være mørke, smiler hun. 
Annonser
Annonser