Frøya nyheter

19.03.2018 °C m/s
Annonser
Adrian Hanssen Bokbuss

-Artig når bokbussen kommer

Bokbussen har jevnlige besøk på Frøya, og vi ble med da den ankom Nabeita oppvekstsenter. Adrian Hanssen (10) og medelevene var ivrige etter å låne nye bøker.

Rikke Lunde Andersen Rikke Lunde Andersen +47 482 98 768
Annonser

- Jeg liker best spenningsbøker og Pokemon. Også skal jeg låne noen bøker til lillesøsteren min, hun liker best bøker om Pulverheksa, sier Adrian Hanssen (10).

Målet med en bokbuss er å gi et godt bibliotekstilbud også til de stedene som ligger langt unna et folkebibliotek. I Sør-Trøndelag har det vært bokbuss helt siden 1978, men den bussen som kjører i dag har vært siden 2011.


- Stas for barna

Bussen kjører fast til 20 skoler og ni barnehager i ti kommuner i Sør-Trøndelag og én i Hedemark. I tillegg kjører den til noen samiske områder i Sverige, ettersom bussen også har et utvalg av bøker på samisk.

- Barna setter veldig pris på bokbussen. Når de synes det har gått lang tid siden den var her sist, så spør de etter den. Så dette er et flott tilbud for både barna og skolen, sier Marit Ervik, kontaktlærer i 5.-klasse.

Bussen er stappfull av bøker, lydbøker og dvd'er. Den har mange vinduer, slik at lyset slipper inn. Og barna vet akkurat hvor de skal lete.

- Jeg stortrives i jobben min. Bokbussen er et populært tilbud, og det er flott å kunne kjøre rundt til både barn og voksne som vil låne bøker, sier bibliotekar på bussen, Karina Halgunset.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Adrian Hanssen Collin Stoen Mikalsen Bokbuss
Bokbuss Nabeita Skole
Bokbuss Nabeita Skole 1
Karina Halgunset Bokbuss 1

Leser mye på skolen

Bokbussen kommer til Frøya syv ganger i året, og da er den innom Nabeita oppvekstsenter, Dyrøy oppvekstsenter og Nordskag oppvekstsenter.

- Barna kan låne med seg bøker hjem frem til neste gang bussen kommer. I tillegg låner jeg med en kasse med bøker som vi har stående i klasserommet. Vi gir barna mye tid til å lese på skolen, sier Ervik.

- Jeg liker best å lese Star Wars-bøker, også liker jeg filmer som Titanic, sier Collin Støen Mikalsen (10).

Denne gangen har han funnet Guinnes rekordbok, og er lettere sjokkert over bildene i boken.

- Oææ, se her! Det er helt ekte, utbryter Collin til kompisen Adrian.

Collin Stoen Mikalsen Bokbuss Collin Støen Mikalsen (10) er oppslukt i Guinnes rekordbok, og litt sjokkert over alt folk kan finne på å gjøre for en rekord.
Annonser
Annonser