Frøya nyheter

30.10.2020 °C m/s
Annonser
Sindre Sætherbø Kvakland Frode Larsen Frøya Il Golan Fotball på naturgress: Oskar Paulsen Kvakkland, Sindre Sætherbø Kvakkland og Frode Larsen (Frøya IL-leder) gleder seg til gressmatta kan tas i bruk høsten 2021.

Arbeidet med nye Golan idrettspark er i gang

Frøya ILs store planer for Golan idrettspark skal realiseres. Denne uka begynte arbeidet. Prosjektleder er ingen ringere enn Hitra FKs måltyv, Sindre S. Kvakland.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Arbeidet med nye Golan Idrettspark er i gang.

- Nå skjer det. Endelig er vi i gang, sier leder i Frøya IL, Frode Larsen.

- Vi vil oppfordre alle som bruker Frøya Storhall om å holde avstand og vise hensyn til anleggsområdet i tiden fremover, sier Larsen.


Frøya IL-leder Frode Larsen fikk prøve seg i gravemaskina og ta et symbolsk «spadetak» på banen.


Gleder seg til å prøve banen

Entreprenør Hitra anleggsservice har tatt på seg oppdraget og skal gjøre banen klar til bruk høsten 2021.

- Vi har latt oss inspirere av Hitra idrettspark. Det er en av grunnene til at vi har valgt å bruke Hitra anleggsservice som entreprenør. De har gjort en veldig god jobb der, sier Larsen.

Prosjektlederen er kjent for de fleste fotballinteresserte frøyværinger. Spissen Sindre Sætherbø Kvakland er en spiller som scorer mange mål for Hitra FKs A-lag.

- Jeg er veldig motivert for å skape en ekstra bra fotballbane. Jeg håper jo at jeg selv skal spille her en dag, sier Sindre Sætherbø Kvakland i Hitra anleggsservice.

- Frøya ligger litt lenger nede i divisjonene akkurat nå, men det må vi håpe snur. Vi håper på flere lokaloppgjør - og det er ekstra deilig å spille på naturgress, sier han.

- Det er ekstra moro at Frøya IL velger å gjøre det grundig og ordentlig. Da kommer banen til å bli helt utmerket å spille på, sier Kvakland og smiler.


Jevn bane med god drenering

Planen for Golan idrettspark er å skape et anlegg som komplementerer Frøya Storhall. Det skal bli et utendørs anlegg med en fullverdig elleverbane med naturgress som underlag.

I tillegg ønsker Frøya IL å bygge tribuneanlegg og kanskje kiosk, utstyrsbod og klubbhus. Det vil tiden vise.

Først og fremst gjelder det å få orden på gressmatta. Det betyr grunnarbeid. De skal jevne ut banen og sørge for god drenering. Jobben med avtaking av jord er i gang nå.

Neste høst skal en splitter ny gressbane være klar for bruk.

- Det blir helt nydelig å slippe å bekymre seg for søkk eller ujevnheter i bakken, sier Larsen.

- Vi gleder oss veldig til vi kan ta første avspark høsten 2021. Målet er at banen skal være spilleklar til høstsesongen begynner, sier han.
Annonser
Annonser