°C
Annonser
20210805 162116 Anne Grethe Aune har vært frivillig på Frøyafestivalen i 15 år.

Anne Grethe har vært frivillig på festivalen i 15 år

Anne Grethe Aune har vært frivillig på Frøyafestivalen de siste 15 årene. – Så lenge Hallbjørn er med, er jeg med, sier Aune, som skryter av festivalsjefen.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

"Frøyafestivalens superkvinne". "Snilleste dama som finnes". "Den beste motivatoren". "Positiv energibunt". "Anne Grethe kan du stole på". Det er noen av karakteristikkene som kastes ut fra crewet på Frøyafestivalen.

Personen de beskriver er barsjef Anne Grethe Aune. Hun har vært med som frivillig helt siden Frøyafestivalens begynnelse i 2006.

- Jeg var med fra starten. 15 år etter er jeg fortsatt med. Det bør si en del om hvor gøy vi har det, sier Anne Grethe Aune.- Skulle aldri gjøre det igjen

Den utflytta frøyværingen begynte som frivillig som en tjeneste til sin gudfar Jan Otto Fredagsvik.

- Jan Otto visste at jeg holdt på med servering og spurte om jeg kunne hjelpe til. Etter det har jeg vært her, smiler Anne Grethe.

Det har imidlertid ikke kun vært en dans på roser.

- Etter førsteåret sverget jeg at jeg aldri skulle gjøre dette igjen. Jeg holdt på å løpe meg i hjel. Jeg hadde blåmerker over alt, ler hun.

- Logistikken har blitt langt bedre, for å si det pent, sier Aune.


Artikkelen fortsetter under bildet:

700 sitteplasser ute: Logistikken på Frøyafestivalen har aldri vært bedre, mener mange. Med koronarestriksjoner fulgte imponerende orden og nye løsninger."Byveitj" med hjertet på Frøya

Anne Grethe beskriver seg som ei "byveitj", som har hjertet på Frøya. Hun kommer opprinnelig fra Dyrvik, men flyttet til Trondheim for å gå på videregående.

Siden den gang har hun trivdes godt i byen.

- Jeg har prøvd å flytte tilbake til Frøya to ganger, men det har ikke gått mer enn et halvt år før jeg var tilbake i byen. Foreløpig, smiler Aune.

- Men jeg ville ikke ha bodd for langt unna Frøya heller. Jeg er veldig glad for at jeg har familie her og kan ta turen utover når jeg vil, sier hun.

- Jeg skylder litt på familien for at jeg er som jeg er. Jeg er dattera til Tor Aune. Det er klart at jeg har vokst opp i en dugnadsfamilie, sier frøyværingen og smiler.Hjelper hverandre

Anne Grethe er utdannet servitør. Til daglig jobber hun med arrangement for Tapperiet på E.C. Dahls bryggeri.

Det gjør at hun er vant til arbeidsoppgavene og ansvaret som følger med skjenkebevilling og servering.

Med Frøyafestivalen følger det mange forskjellige arbeidsoppgaver.

- Vi hjelper hverandre med alt som trengs. Det er mye som ligger bak et arrangement som skal ta imot tusenvis av gjester i løpet av ei helg. Spesielt i år, da koronarestriksjonene krevde mye ekstraarbeid, forteller Aune.Fullt hus: TIX-konserten var et av årets definitive høydepunkt på Frøyafestivalen. – Uten Hallbjørn, hadde han ikke vært på Frøya, mener Aune.


- Verdt det

Selv om Frøyafestivalen er over for i år, er hun ikke helt ute av festivalbobla ennå.

- I 14 dag er før og ei lita uke etterpå, er det festivalen som gjelder, sier Aune.

- Det som gjør alt verdt det er at vi har det utrolig artig sammen, sier hun.

- Vi blir en festivalfamilie som møtes én gang i året. Det er veldig trivelig!

- Jeg er med så lenge Hallbjørn er med, sier Anne Grethe.
Skryter av festivalsjefen

Hun er ivrig på å fremsnakke festivalsjef Hallbjørn Stenhaug.

- Noen på Frøya tenker sikkert at festivalen er så stødig nå, at en lokal sjef kunne tatt over. Det er ikke sånn det fungerer, sier Anne Grethe.

- Vi hadde ikke fått de artistene vi har uten Hallbjørn. Artister som er så populære som TIX er om dagen, spiller ikke hvor som helst - for å nevne et eksempel, sier hun.

- Hallbjørn har bygt opp et solid rykte, som gjør at artister velger å takke ja til å spille på Frøya. Det fortjener han mye ros for, sier Aune.

- Han kan være ei "maskråk" innimellom, men jeg er glad i han for det. Hallbjørn har full kontroll på festivalen. Han er en god sjef, smiler hun.

- Det er ikke uten grunn at vi er med som frivillige år etter år. Man får ikke betaling, men man får litt av en opplevelse, sier Aune.Annonser
Annonser