Frøya nyheter

20.10.2018 °C m/s
Annonser
Ann Christin Gulbrandsen Glasskunst 1

Ann Christin reiste seg etter brannen

Ann Christin Gulbrandsen holdt på å gi opp glasskunsten da alt forsvant i brann for to år siden. Takket være god lokal støtte så har hun bygget seg opp fra bunnen igjen, og nå er hun aktuell med ny utstilling.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- Jeg vurderte lenge om jeg skulle orke å starte på nytt igjen. Så mye dyrt utstyr hadde gått tapt i brannen, og jeg visste ikke om jeg hadde krefter til å bygge opp alt en gang til, sier Ann Christin Gulbrandsen.

Firmaet hennes Frøya Glassdesign sto ved et veiskille i 2015. Alt hun hadde gjort siden oppstarten i 2011 var borte i en brann hjemme på Dyrvik. Nå måtte hun bestemme seg for hva hun skulle gjøre videre. 

- Det er den lokale støtten som har bygget meg opp igjen og holdt meg varm. Hadde det ikke vært for bestillingene som kom, så hadde jeg nok gitt meg der og da, sier Gulbrandsen.

- Nå er jeg veldig glad jeg ikke gjorde det, smiler den lokale kunstneren.Imulsiv start 

Ann Christin begynte med glasskunst i 2011. Hun hadde akkurat fylt 40 år, var hotellsjef på Hotell Frøya, og følte at hun hadde kommet til et punkt i livet der hun ville være mer med familien. 

Dermed så sa hun opp jobben som hotellsjef, begynte å arbeide som bookingansvarlig på hotellet, og fikk mer tid til å drive med hobbyen sin.

Grunnen til at det ble glasskunst var ganske tilfeldig. Hun hadde holdt på med forskjellig håndarbeid, og hadde lyst til å prøve det. 

- Jeg er ganske impulsiv. Jeg hadde aldri prøvd glasskunst før da jeg kjøpte den første ovnen til rundt 15.000 kroner, smiler Gulbrandsen. 

- Det begynte bare som en hobby, som noe jeg skulle holde på med på fritida. Jeg liker å ha mye å gjøre, sier hun.Artikkelen fortsetter under bildet: 

Ann Christin Gulbrandsen Glasskunst 2
Ann Christin Gulbrandsen Glasskunst 3
Ann Christin Gulbrandsen Glasskunst 4
Ann Christin Gulbrandsen Glasskunst 5Utviklet seg til høyere nivå

Det var imidlertid ingen tvil om at Ann Christin hadde talent for glasskunst. Etter hvert så fikk hun et eget hjørne på Galleri Frøyværingen på Sistranda. I tillegg så reiste hun rundt på ulike markeder rundt omkring i fylket.

- Det var kjempegøy og salget gikk bedre og bedre. Jeg utviklet meg også mye, sier Gulbrandsen.

Derfor så var det ekstra tungt når brannen ødela alt utstyret og alt hun hadde på lageret i 2015.

- Når man først har utviklet seg så mye som jeg hadde, så trenger man en del ting for å være på det nivået, sier Ann Christin.

- Det var veldig surt å måtte starte helt på nytt. Jeg hadde brukt så mye penger og tid på det. Men heldigvis så har jeg fått så god støtte fra familie, venner og lokale støttespillere, sier hun.
- Takk til alle som hjalp meg

Nå er Gulbrandsen tilbake igjen med glasskunsten sin. Denne gangen stiller hun ut produktene sine på Hotell Frøya.

- Valborg (Bekken journ.anm.) har vært så snill å la meg vise frem kunsten min her. Det er jeg takknemlig for. Det er mange fine julegaver her altså, smiler hun.

Hun har laget bilder med ulike motiv, smykker og figurer. Noen er engler, andre hjerter og flere av figurene er med maritime motiver. 

Hun forteller at det er en svært tidkrevende prosess. Først skjærer hun ut figurene for hånd og så brenner hun de i ni til tolv timer. 

- Det er veldig artig når man ser resultatet. Jeg er veldig fornøyd. Så jeg må si tusen takk til alle som hjalp meg med å bygge meg opp etter alt brant ned. Jeg er svært takknemlig, sier Ann Christin.Annonser
Annonser