Frøya nyheter

21.01.2018 °C m/s
Annonser

Aner ikke hva Komopp er

Hva er Komopp? Frøya.no har vært ute og spurt Frøyværingene om de kan gi oss svaret. Men i vår uhøytidelige spørrerunde svaret 10 av 10 at de ikke aner hva Komopp er. Det er for dårlig, og vi må skjerpe oss, sier seniorrådgiver Jan Otto Fredagsvik i Frøya kommune.

Av:
AnnonserKomopp!  Bare ordet får de fleste Frøyværingene til å klø seg i hodet. Frøya.no og andre medier har laget mange oppslag om Komopp, men i en uhøytidelig spørreundersøkelse Frøya.no har gjort, viser det seg at ti av ti spurte ikke aner hva Komopp betyr eller hva det er for noe. Seniorrådgiver Jan Otto Fredagsvik har vært mannen som har frontet Komopp, eller Kompetanse og Opplevelsessenteret for Frøya og Froan. Han er ikke sjokkert over at så få vet hva Komopp og Komopp-pakkene som NTNU nå skal lage. Men innser at man kanskje ikke har nådd fram med budskapet. Vi må vel bare innrømme at vi ikke har vært gode nok med å fortelle hva Komopp er, sier Fredagsvik som gjerne vil være med å rette på dette.Et lærligeprogram?Svarene vi fikk når vi spurte Frøyværingene om de visste hva Komopp var, varierte. Men det vanligste svaret vi fikk var det samme som Bente svarte: Det har itj æ peilig på nei! Jeg har sett navnet ja men jeg har ikke satt meg inn i hva det egentlig betyr, sier hun.  Er ikke Komopp et program for å hjelpe folk til å finne ut hvilken utdanning de skal ta, lurer Gro. Et lærling-program? Syns jeg har hørt om det, men er usikker på hva det går ut på, tror det er noe kommunalt, smiler hun. Jeg tror det har noe med interkommunalt samarbeid å gjøre, på ett eller annet plan, sier Anne. Men jeg er jammen ikke sikker. Har hørt og lest navnet mange ganger - men dessverre ikke satt meg skikkelig inn i det.

 KoMOPP?Og sånn fortsetter det. Noen aner ikke, andre har hørt navnet Komopp, men vet ikke hva dette er for noe. Andre har ikke hørt om det i det hele tatt. Havdursjef Per Ole Sandvik lurer på om ikke dette handler om et forskningssamarbeid mellom Frøya kommune, Fylkeskommunen og SINTEF. Mens en annen lurer på om KoMopp kanskje er et rengjøringsselskap, svarer en. Det nærmeste vi kommer riktig svar er dette: Tror det har noe med det nye kulturhuset å gjøre, men er langt fra sikkert. Jan Otto Fredagsvik ler når han hører disse svarene, men innser samtidig at man her har en jobb å gjøre med et av kommunens millionprosjekt. Men vi har hatt en prosjektbeskrivelse liggende på kommunens hjemmesider lenge da, sier Fredagsvik.Moderne historiefortellingHva er egentlig Komopp, Fredagsvik?  Komopp handler om å få fortalt historier om Frøya og Froan ved hjelp av fil, bilder og moderne teknologi. Rett og slett på samme måten som på Rockheim. Disse historiene skal fortelles i det nye Kultur og kompetansesenteret. Her vil man få historien om laksen, matkultur, dialekt, og fyrs i ord og bilder. Et annet resultat av Komopp er at man kan sitte på Frøya og høre en lærer undervise på direkten i Trondheim. Jeg klarer heller ikke helt å se for meg hvordan det hele blir når det står ferdig, men det er lagt til 150 kvadrat ekstra i vestibylen for å få plass til blant annet skjermer, sier Fredagsvik. NTNU satser på opplevelsessenter og er veldig ivrige på å komme i gang med opplevelsesenteret på Frøya, sier han.SE OG LÆR:Professor Reidar Almås og NTNU har laget denne promovideoen av hva Komopp-prosjektet går ut på, og har latt Frøya.no legge ut denne linken til sine lesere: Se og lær: https://vimeo.com/41276290


Annonser
blog comments powered by Disqus
Annonser