°C
Annonser
Fullsizeoutput 10F5

- Artig at veksten i øyregionen blir lagt merke til

Øysamfunnet Åland ønsker å bygge undersjøisk tunnel og har henvendt seg til Frøya for erfaringer og inspirasjon. - Det er artig at vår næringsutvikling blir lagt merke til over landegrensene, sier Torill Pettersen.

Ida Nordland Hillestad Ida Nordland Hillestad +47 480 90 059
Annonser

- Vi i næringsforeningen synes dette var en utrolig spennende henvendelse og koblet på både ordfører og næringsrådgiver. Det er stort at Åland kontaktet oss Frøya å erfaringsutveksling, sier Torill Pettersen, daglig leder i Frøya Næringsforum.

For drøyt en måned siden ble nemlig Frøya Næringsforum kontaktet av Government of Åland, da de ønsket å høre hvordan tunnelforbindelsen mellom Frøya og Hitra hadde påvirket næringslivet.

- Vi ønsket selvsagt å bidra til å gi dem informasjon og fortelle hvordan man har greid å blant annet løse bompengefinansieringen, sier Pettersen.Presenterte utviklingen

Møte med delegasjonen fra Åland foregikk på teams og der det ble holdt en grundig presentasjon helt ifra hvordan status var på slutten av 1990 og frem til i dag. Det var en bredt sammensatt og lyttende gruppe de fikk gleden å snakke for.

- Det var mange representanter fra Åland som deltok i møte. Vi er så heldig å ha Nils Jørgen Karlsen som næringsrådiver i Frøya kommune. Han har bodd i Sundsvall i 20 år, og kunne holde presentasjonen på svensk, smiler Pettersen.

Presentasjonen var sammensatt av den næringsutviklingen Frøya har sett etter å ha fått fastlandsforbindelse.

- Vi samlet all den informasjonen vi mente var verdifull. Alt om vekst, sjømatproduksjon, verdiskapning og litt om hva slags situasjon vi var i før tunnelen ble bygget i 2000, forteller Pettersen.

- Vi kunne jo fortelle dem at alle NSBs statistikker har tatt feil med tanke på utviklingstall. Både sjømatproduksjon, vekst i leverandør og servicenæringen og i folketallet. Og at vi nå er landets beste næringskommune når det gjelder verdiskapning og vekst.

Pettersen forteller at det ble et utrolig godt møte og det er gøy at Åland fatter interesse for Frøyas eventyrlige utvikling.

- Delegasjonen fra Åland takket oss stort for presentasjonen og var imponert både på måten vi holdt presentasjonen på og alt man hadde fått til.. De hadde mange spørsmål i etterkant. De var svært fornøyd med fremføringen oghadde fått mange nye innfallsvinkler, legger hun til.

- Hadde det ikke vært for korona, skulle vi bedt dem til Frøya for et møte, men heldigvis har vi det digitale. Når det åpner opp igjen kommer vil til å invitere dem på en befaring hos oss, smiler Pettersen.Merker oppgang i henvendelser

Den siste tiden kan det virke som om mange flere har fått øynene opp for Frøya. Næringsforumet mottar nemlig stadig vekk henvendelser fra både næringsaktører, næringsforeninger og forskere.

- Det synes jeg er utrolig bra, det viser at Frøya er på riktig sted. Verdiskapningen her ute har dessverre ikke vært så godt kjent tidligere, vi har vel vært litt for å få det ut. Man kan nesten si det har vært en godt bevart hemmelighet som nå er på vei til å synes litt mer utad, vi tar større plass, sier Pettersen.

- Jeg er glad for at vi har et godt og stødig næringsteam som samarbeider godt. Vi står mer samlet enn tidligere og det gjør at vi også fremstår som et bedre produkt, legger hun til.

- Det er veldig positivt for Frøya, næringslivet og lokalsamfunnet, smiler hun.


Annonser
Annonser