°C
Annonser
Emma Greiff, Innsats for andre, kakesalg, kreftforeningen Emma Greiff på skolekjøkkenet like før kakesalget braker løs og hele ungdomsskolen skal kjøpe vafler til inntekt for kreftforeningen.

- Føles godt å gjøre en innsats for andre

Emma Greiff (15) og hennes arbeidsgruppe arrangerte i går kakesalg for Frøya ungdomsskole til inntekt for kreftforeningen. - Det føles godt å gjøre noe verdifullt for andre, sier hun.

Ida Nordland Hillestad Ida Nordland Hillestad +47 480 90 059
Annonser

- Min gruppe ønsket å samle inn penger til kreftforeningen da vi selv har flere i familien som er blitt rammet. Vi har ikke helt bestemt oss for om vi skal øremerke pengene til en type kreft, men vi vil hvert fall bidra, smiler Emma Greiff (15).

I valgfaget ¨Innsats for andre¨ er hensikten at man skal lære seg å gjøre gode ting for andre mennesker, uavhengig av om det er stort eller smått.

- Det gjør godt for selvfølelsen å bidra til at andre får det bedre. Det kunne like gjerne vært en av oss som fikk kreft og fikk fremtiden ødelagt. Da vil man at forskningen skal ha kommet lengst mulig, slik at man har best mulig prognoser, sier Greiff.Har satt pengemål før kakesalget

Selv om et friminutt ikke varer mer enn ti minutt, har Emma og gruppen hennes satt seg et pengemål de håper å oppnå.

- Vi håper jo å kunne klare 500 på den korte tiden vi har. Nå har vi klart både vafler og sjokoladekake her, så vi tror det vil være noe for enhver smak, ler hun.

På forhånd har gruppene planlagt hvem de vil gjøre noe godt for og hvordan de skal gjennomføre det. Emma forteller at de kjapt fant ut hvem de ønsket å gjøre noe for.

- Det var full enighet fra starten, da var det bare å sette seg ned og planlegge hvordan vi skulle løse alt. Heldigvis har vi fått spons på 1000 av Elektro Team, det har kommet godt med i mathandlingen, smiler hun.

- Vi håper at vi kan gjennomføre flere slike kakesalg - dager i skolekantina slik at vi kan samle inn mer penger til kreftforeningen, sier Emma.

Annonser
Annonser