Frøya Kulturskole utvidet tilbudet sitt. I høst ønsker de å nå unge voksne. Det varsler kulturskolerektor Toril Antonsen Aae.

– Gjennom ulike folkemøter i regi av ØYA-prosjektet kom det fram at unge voksne i Frøya kommune ønsket et bredere tilbud utenfor idretten, forteller Antonsen Aae.

– Dette ønsker kulturskolen å ta på alvor, sier hun.

Kunst og skriving

Kulturskolen søkte derfor midler fra Bufdir, for å få gjennomført kurs for unge voksne. Det har de nå fått godkjent. Dermed kan de tilby gratis kulturskoleundervisning for unge voksne.

– Er det interesse for å få undervisning i ulike fag som kulturskolen kan tilby?, spør Antonsen Aae.

Det er det hun ønsker å få svar på.

I høst begynner de med tilbud om to kurs; kunstworkshop og skrivekurs.

– Kursene er både for nybegynnere og de som har litt erfaring, forteller Antonsen Aae.

– Ikke for sent

Kulturskolen skal arrangere kurs for unge voksne to ganger i året – i tre år framover.

– Det vil bli tilbud om ulike typer kurs. Kanskje et pianokurs, et dansekurs og et band-kurs? Mulighetene er mange, sier hun.

– Kulturskolen ønsker å inspirere voksne til å fortsette å utforske og lære seg nye ting. Kanskje du ønsker å kunne spille sammen med barnet ditt? Kanskje du har en hemmelig fiolinist i magen? Vel, det er ikke for sent, sier Toril.

– Kanskje du har kommet flyttende til Frøya ganske nylig, og kanskje veien til nye venner kan gå gjennom kursene i kulturskolen?

– Selv om vi skriver at målgruppa er unge voksne, slipper vi også inn andre over 18 år. Se etter plakater rundt omkring, og meld deg på gjennom Frøya kulturskoles nettsider! Påmeldingsfrist er 16.oktober, avslutter hun.