Sol, 13 varmegrader og omtrent ingen vind gjorde sitt til at mange også nøt første dag etter påska.

Badet

13-åringene Linnea Todal Bogren og Marie Emilie Trøa tok steget. Etter noe fram og tilbake om tang og krabber, tok de to dukkerter på Siholmen.

– Dette er kaldt så det er bra med så mye sol akkurat nå. Vi måtte passe oss for fisker og tang. Jeg har badet en gang tidligere i år så nå er det den andre badinga i år, sier Bogren etter dukkertene.

– Jeg vet ikke helt hvordan vi kunne finne på å bade nå, sier Trøa etter å ha tenkt seg om i flere minutter før hun hoppet tøft i det.

Demonstrerte styrke. Linnea Todal Bogren og Marie Emilie Trøa badet på Siholmen. Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN

Skal bade «snart»

Sebastian Vaagø var en av to medhjelpere på land.

– Jeg har badet i snøen tidligere i år. Jeg bor for langt unna til å hente badetøy nå. Kanskje jeg skal bade «i morgen», sier han og høster latter fra de andre.

Matheo Vatn Espnes er andre halvpart av støtteapparatet på kaia.

– Jeg har lyst til å bade snart når det blir varmere, sier han med litt usikkerhet og latter i stemmen.

To dukkerter for Linnea Todal Bogren og Marie Emilie Trøa i går. Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN

Sol «betyr» fotball

Finværet trakk også familien Gatonzi ut på torget på Sistranda. Patrick Gatonzi forteller at finværet er populært for de med interesse for fotball.

- Ungene liker godt å komme ut når det blir så fint. Vi liker å være ute og spille fotball nå. Endelig kan vi holde på mer ute, sier han.

Sønnene Clever og Layan ler og løper rundt og sparker ball. De har selskap med Juliana Kavira som kommer forbi.

- Også jeg og ungene mine liker finværet og fotball. Fotballsparkingen er populær å holde på med etter vinteren, sier hun smilende.

Patrick Gatonzi og sønnene Layan og Clever elsker fotball i sola. Juliana Kavira deltar gjerne med noen spark. Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN