- Jeg liker veldig godt å være med venner. Noen ganger snakker vi om skolen, for eksempel samfunnsfag. Vi prater litt om hva vi ønsker å gå på videregående. Om vi skal gå her på Frøya eller annet sted, sier Nordvik.

Liker å hjelpe

Hun har pønsket litt på å ta helsefag på videregående. For hva de skal bli som voksen, er tema noen ganger på kafeen.

- Jeg har tenkt på helse og oppvekst fordi jeg liker å hjelpe folk. Vi prater også om at det hadde vært gøy å oppleve verden og reise. Jeg har vært i Polen, i Krakow. Det var en fin by, og jeg husker så vidt at vi var i Tyrkia. Det var da jeg prøvde å lære å svømme litt, sier hun.

Begge snakker litt om reising, at de drømmer om å dra til New York. De liker å møte kjentfolk som kommer på kafeen. Både den og ungdomsbasen ligger i kort avstand fra ungdomsskole deres.

Gruet seg til skolen

Annika Backman sier de snakker om skolen ganske ofte på kafeen.

- Jeg gruet meg til å starte i 8. klassen fordi jeg kom til å komme i en annen klasse enn mine venner. Men takknemlig vis har jeg fått nye venner i den nye klassen, og noen av de gamle vennene er jo i parallellklassen så vi møtes fortsatt, sier Backman.

- Før var jeg bestemt på å gå naturbruk her på Frøya fordi søstera mi gjør det, og det er så populært. Men så må jeg fokusere på hva jeg har lyst til selv. Det tar litt tid å finne ut. Vi må bestemme oss i 10.klassen, sier hun.

- Jeg har tenkt på studiespesialisering, og kanskje bli helsesøster. Men jeg er usikker. Vi prater om mer hva vi drømmer om å bli. Jeg har tenkt på skuespiller, og har vært med litt på teater, sier Backman. Også hun drømmer om varme strender og har lyst til å reise til Paris eller Bahamas.

- Jeg er glad i å svømme og varmt vært. Vi har vært på Malorca og i Tyrkia, sier hun før de fortsetter praten om hva som opptar dem seg i mellom.

Annika Backman og Emely Kristin Nordvik møter kjentfolk og finner ut av ting de opptar seg av ved kafebordet. Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN