Yaylaci startet hos Scale AQ på Nordhammarvika i 2007, og trives godt selv om dagene kan bli temmelig travle.

- Jeg har mye å gjøre og liker det, sier produksjonssjefen.

Liker effektivitet

- Når vi som starter et skift planlegger, har vi møter og diskuterer hvordan vi kan blir effektive. Nettopp det å nå hva vi skal etter planlegging, er kanskje det beste med jobben jeg har, sier han engasjert.

Hver dag tar han sikkert 100 telefoner, og diskuterer hvordan dagens arbeid skal gå.

- HMS snakker vi om hver dag. Drift og sjøsetting er også tema på møtene våre.

– Det er ikke bare-bare å sette en sånn ring på sjøen, sier han, og viser fram det som skal bli en stor merd.

- Mange kjører forbi på hovedveien og ser sånne ligge her nede. De tenker kanskje at det er fort gjort å lage en sånn ring, men det stemmer jo ikke, sier han med latter i stemmen.

- Det er ganske vanlig at vi lager tre sånne ringer på en uke, og da har vi to skift som jobber. Min planlegging går ofte ut på å håndtere den enkelte som jobber. En person gjør flere forskjellige jobber gjennom dagen. Når vi starter klokken sju, snakker vi alltid om HMS, gjentar han.

- Jeg må holde hodet kaldt, så alle på skiftet kan samarbeide. Det er ikke bare oss her på Nordhammarvika, men flere leverandører og andre avdelinger av Scale AQ andre steder. Vi må jobbe sammen hver dag for å oppnå resultater, sier Faruk.

Stress og effektivt

Han liker effektivitet når man får planlagt skikkelig.

- Når vi jobber effektivt, er det ikke det samme som stress. Hvis noe blir ordentlig stressa, tar jeg kontakt med min sjef før det blir negativt stress. Alle har sitt ansvar og vi som jobber her er godt fornøyde. Når kundene våre også er fornøyde, blir jeg fornøyd, sier han med et smil.

Han legger til at alle arbeidsdagene går ganske fort.

Mye utstyr skal henge rett sammen i produksjonen, forklarer Faruk Yaylaci som også liker matlaging. Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN

Tunnel og reise

Yaylaci har kone og to barn på sju og 12 år, og de bor på Dyrvika. Han er glad i å lage mat og se på TV-serier.

- Vi liker å reise. Jeg har stadig planer eller ønsker om å reise. Vi drar på hytta ved Våvatnet, eller kan like å dra til Tyrkia eller Kanariøyene. Straks vi er ut av tunnelen på andre siden er vi på reise, forteller han.

- Jeg liker ellers å lage middag. Mange ganger lar vi det gå to uker før vi gjentar samme rett som vi lager en dag. Andre ganger skal ungene på aktiviteter eller så jobbe kona mi kveld. Da blir det pizza, eller at vi varmer opp suppe eller noe enkelt, sier han.

Det kommer fram at familien på et vis har «to kjøkken i ett»:

- Favorittmaten er sunn mat med salat, grønnsaker og kjøtt. Det kan være norsk eller tyrkisk oppskrift, forteller han.

Yaylaci kom til Norge og Frøya fra Tyrkia i 2006. Hjembyen er i nærheten av hovedstaden Ankara.