For tolvte år på rad går Frøya.no og Frøya kommune sammen om å dele ut priser til frøyværinger som har bemerket seg i året som har gått.

Nå er de nominerte klare. De er hentet ut ifra lesernes svært mange gode og velbegrunnede forslag. Alle forslag har blitt grundig vurdert opp mot årets ti kategorier.

Dette er de nominerte i Frøyawards 2022.

Vinnerne skal kåres gjennom avstemming i Frøya.no. Den blir lagt ut om noen dager. Men du skal allerede nå få vite hvem som er nominert.

De nominerte er...

Årets navn

  • Hans Stølan – talsmann mot lakseskatten. Tok initiativ, mobiliserte industriarbeidere fra hele kysten, og sto i front under «Kystbrølet» foran Stortinget.

  • Runar Johansen – satte sitt eget liv i fare, da han prøvde å redde en dykker sommeren 2022. Passerte tilfeldigvis stedet, og tilbudte seg å bidra. Lånte dykkerutstyr fra den andre dykkeren på stedet, og gikk ned for å hente personen på en dybde ned mot 30 meter.

  • «Alle hater Johan» - Spillefilmen som i sin helhet ble spilt inn på Titran, og har rundt hundre lokale statister, har blitt tidenes kinosuksess på Frøya, og har tatt seg til kinotoppen i Norge. I tillegg stakk den av med to priser under Amanda-utdelingen. Ga oss verdenspremiere med stjerner, og rød løper, filmturisme og mye god frøyareklame.

  • Tore Strømøy – Tore rørte og engasjerte hele Norge med serien «Gåten Agnes» på NRK, og vant TV-bransjens gjeveste pris, Gullruten for beste dokumentarserie. I tillegg har han gitt ut boka «Jakten på Den spanske juvel», som har fått rosende kritikk.

Medarbeider

  • Lena Fillingsnes – Hotell Frøya. Lena er kollegaen alle skulle hatt. Hun står på hele året - hele tiden. Hotellet hadde ikke gått rundt uten henne. Hun er i tillegg snill, flink og smiler alltid.

  • Marthe Søbstad - Kirkekontoret. Marthe har tatt nye oppgaver og roller på strak arm. Tar seg av alt som trengs å gjøres, samtidig som hun er et godt medmenneske. Tar seg alltid tid til en Pepsi Max, og en prat med sine kollegaer når det trengs.

  • Mona Reitan – Hjemmesykepleien. Mona er verdens beste medarbeider, og samtidig tillitsvalgt. Hun er god på å skille rollene som tillitsvalgt og kollega, og er en svært verdig vinner i sine kollegaers øyne.

  • Anne Kjellstrøm – teamleder for mellomtrinn ved Sistranda barneskole. Anne er superengasjert i læring, og brenner for elevene og deres utvikling. I tillegg er hun en fantastisk kollega; varm, trygg, løsningsorientert og samvittighetsfull. Anne er lettliva og en person man lett blir glad i. Legger ned mange ekstra arbeidstimer for at andre skal ha det best mulig.

Næringsliv

  • Dalpro - Dalprogjengen står på for de som trenger ei hånd å støtte seg på, hjelper folk ut i/tilbake til arbeid, prøver å lage gode dager for andre, «der folk er folk».

  • Coop Hamarvik - har satset stort og åpnet et flott handelssenter på Hammarvika. Et enormt løft, og en ny favoritt for mange.

  • BEWI - Vokser seg større i et forrykende tempo, og setter stadig nye rekorder. Utmerker seg som en ledende internasjonal leverandør av emballasje. Lykkes stort med sin satsing på mangfold i produktporteføljen, og er et klimaforbilde i sine mål om mest mulig sirkulær økonomi.

  • Frøy - Jubelår for Frøy med rekordresultater og sterk vekst. Har også vunnet to gjeve priser i 2022. Frøy vant nasjonal pris for å rekruttere og lære opp unge talenter. Bedriften ble også tildelt prisen for «Årets Havbedrift» av Havfruenettverket for arbeidet for likestilling og mangfold. Har tatt en ledende rolle i overgangen til mer miljøvennlige driftsmetoder, gjennom fornyelsen av båtparken.

Leder

  • Alexander Ulvær – KN Entreprenør. Alexander er en veldig god leder i KN Entreprenør. Alle som er ansatt i bedriften ønsker å jobbe under Alex. Han er en leder som sørger for at folksom jobber i KN føler seg verdt noe, og folk trives veldig godt under han. Han fortjener prisen for den lederen og mannen han er.

  • Ole Morten Sørvig – Dalpro. En fantastisk god leder som er raus, kunnskapsrik, ser alle og inkluderer de som er på jobb. Populær og fremtidsrettet leder, med masse omsorg for sine ansatte.

  • Kristin Grønskag – Frøya helsetun. Kristin er et stå-på-menneske som alltid er tilgjengelig både for de ansatte, pasienter og pårørende - til alle døgnets tider. Hun har et stort hjerte for jobben sin. Får ansatte til å føle seg sett, hørt og ivaretatt. De ansatte på helsetunet er stolte og glade for at akkurat Kristin er deres leder.

  • Line Renate Kvernø og Therese Kristiansen – Hårfagre frisør. Line og Therese leder frisørsalongen med smil og vennlighet, og får medarbeidere og kunder til å trives, og de ansatte til å yte sitt beste. Det er en glede å gå på jobb med så flinke ledere.

Medmenneske

  • Evy Werkland - Sprer livsglede for eldre på dagsenteret, og har ett hjerte for alle ellers! Gjør alltid det lille ekstra og er virkelig et godt medmenneske. Følger opp, tar vare og gir omsorg. Både i jobb, som frivillig i Livsglede for eldre og til venner og familie.

  • Norsk folkehjelp Hitra-Frøya - Frivillige som drar ut på leteaksjoner og bistår politiet i forskjellige saker - uten å få noe igjen for det. De rykker ut til alle døgnets tider når alarmen går, og kjører til steder i hele Trøndelag. Legger ned enorm innsats og engasjement for å hjelpe andre.

  • John Tore Antonsen - Hjelper alt og alle. Aldri et nei fra denne karen, enten det gjelder en dugnad, eller en tjeneste for en nabo eller en venn. Brennende engasjement for Flatval, motorsport, Måsøval og sine medmennesker.

  • Siw-Aina Strømøy - Siw Aina har stålkontroll på alle fine arrangementer ved Frivilligsentralen, og går helhjertet inn i jobben. Et godt medmenneske og en god leder. Har skapt en møteplass der det er lav terskel å komme til. Her blir alle tatt godt imot. Rett person på rett plass.

Skjærgårdsprisen

  • Eivind Røstad – Mausund feltstasjon. Eivind sier aldri nei, stiller opp uansett og er en skikkelig mausundpatriot. Flyttet til Mausund for 2,5 år siden, med kona fra USA. Har fått ett barn og venter nummer to. Han er engasjert i livet på Mausund, sitter i styret i grendalaget, er sosial, utadvendt og hjelpsom.

  • Ola Flyum – Sula. Ola er forfatteren og filmmannen som flyttet til Sula, og som selvsagt ikke klarte å la være å gjøre noe med alle mulighetene han så på Øya. Pub, restaurant, konserter, overnatting. Uansett hva som skjer er Ola der. Han gir øya liv og håp for framtiden. En bedre talsmann kunne ikke Sula fått.

  • Øyrekka folkehøgskole - Øyrekka avfolkes. Det var konklusjonen da Frøya.no satte fokus på Øyrekka. Debatten om hva som måtte gjøres våknet, og en av ideene var en folkehøgskole. Nå er den på plass med de første elevene. Neste år er de flere. Ungdommen og skolen kan faktisk ikke bare redde øyrekka, den kan gi den vekst også.

  • Vidar Oskarson - Vidar har satt Mausund på kartet - men har også et hjerte for hele øyrekka og frøyasamfunnet. «Oda fra Havet» (basert på hans bøker) har blitt big business, og tilstrømningen til Mausund under spelet er overveldende. På tross av økte helseproblemer (påvist parkinson), står han på, er evig optimist og fronter sin hverdag med sykdommen på en positiv måte. Vidar er en gledesspreder for pendlerne i Øyrekka og er levende opptatt av mennesker!

Reiselivsprisen

  • «Alle hater Johan» - filmen/gjengen - Hallvar Witzø ville spille inn en film på Titran, og ba om støtte siden han mente dette ville være super PR for Frøya. Mange var skeptiske, men da filmen begynte å rulle på kino, skjønte man at dette faktisk var fantastisk frøyareklame. Filmturisme ble det nye ordet på Frøya. Alle hater Johan, men mange vil til Titran.

  • Hotell Frøya - Hotell Frøya jobber knallhardt året rundt for å trekke turister til Frøya. Ikke bare ved å gi dem et topp opphold på hotellet, men de engasjerer seg også i øyrekka og for at de som kommer skal oppleve hele Frøya. Markedsføring på alle plattformer, og priser som legges merke til er topp Frøyareklame.

  • Oda fra havet - Oda fra havet trekker folk fra hele landet til Frøya og Mausund en helg annenhver sommer. Spelet er virkelig blitt et trekkplaster som gjør at folk ikke bare opplever spelet, men også får med seg resten av Frøya i tillegg. Jobben spelgjengen gjør for å trekke folk er fantastisk.

  • Øyrib og Bjørnar Johansen - En gammelrektor og en båt som flyr over bølgene. Det er Bjørnar Johansen og selskapet Øyrib, hvor han er en av to drivere. Dette tilbudet har virkelig gjort at folk, ikke minst unge, har fått øynene opp for Frøyas skjærgård. Og med Bjørnar som guide, blir det ekstra spennende. Et trekkplaster hver sommer.

Ungdomsprisen

  • Adrian Hoff Berge, Mausund. Adrian har alltid tid til å hjelpe andre, er med på dugnader og trør til når han ser at andre trenger hjelp. Han starter og avslutter dagen med et smil - og han har tid til alle.

  • Truls Johansen, Sørburøy. Satser 100 prosent på fiskeryrket på Sørburøy. En modig etablering med stor betydning for grenda i seg selv. Utviser også stort engasjement i arbeidet han gjør i velforeninga forøvrig.

  • Trygve Botnan Nordvik, Mausund. Trygve stiller opp for alt og alle - enten det er servering i selskap, MOT, Frøya ungdomsråd, speakeroppdrag, musikal, teaterlag og politikk. Når han er hjemme på Mausund, hjelper han mor si på Havna kafe og far sin i fiskebåten. I tillegg går han på videregående og har jobb. Er alltid blid, har en replikk på lur, er raus og snakker fint til, og om, andre.

  • Charlotte Lund , Jonas Svendsen Nordvik og Marie Måsøval Antonsen. Har gått i front for å sikre at unge voksnes meninger blir hørt på Frøya. Kjemper for flere møteplasser for unge, et trygt lokalsamfunn, og for at alle skal være snillere og rausere med hverandre. Flotte representanter for Frøya, da de deltok på «hatprat» på Utøya.

Nye frøyværing

  • Marilza Gaarden - Marilza flyttet til Frøya i 2021, og jobber på Hotell Frøya. Hun bidrar sterkt til å gi gjestene en god opplevelse på hotellet, særlig med sitt bidrag til den fantastisk fine og velsmakende buffeten. Hun er også veldig snill mot alle rundt seg, og har blitt skikkelig frøyapatriot. Marilza prøver å få enda flere til å besøke Frøya.

  • Kristine Markussen, Emilie Vikdal, Ingunn Espolin Johnson - Facebooksiden «Bli kjent Frøya». Denne gjengen har flyttet til Frøya og tatt øya med storm, med sitt initiativ og sosiale engasjement. Jobber for å inkludere flest mulig nye på Frøya, og bli kjent med alle aktiviteter og tilbud som finnes her.

  • Åshild Løvås Borgersen - «soppdama», frøyapatriot og helårsbader. Åshild har virkelig satt sitt preg på frøyasamfunnet. Enten det er som soppsakkyndig som deler sine beste sopptips, som friskus som bader hele året, eller deling av utrolige frøyabilder i sosiale medier.

  • John Arne Moen - John Arne har ikke bare forelsket seg i Mausund og Frøya, flyttet hit og begynt å jobbe hos Åkerblå. Han har også lagt ned en stor jobb for Øyrekka folkehøgskole og mange andre prosjekter på Frøya. Gammelredaktøren sier aldri nei til å bidra til vekst og utvikling i øyrekka eller Frøya forøvrig.

Grendaprisen

  • Georg Melkvik, Sørburøy velforening. Georg styrte Froan Forretningsdrift stødig gjennom nærmere 30 år, før han overlot roret til nye krefter i 2021/22. Tusenkunstner og ja-menneske med utallige dugnadstimer bak seg. Har i alle år stilt opp for lokalsamfunn og naboer med hva det skulle være. Få har svingt hammeren som Georg.

  • Lill Mariann Seternes Einvik & Roger Einvik, Nabeita/Hamarvik. Har lagt ned utallige dugnadstimer på Nabeita oppvekstsenter, Frøya Idrettspark, Nabeita IL og Hamarvika generelt. Utpregede ja-mennesker som alltid finner en løsning - og samtidig gjør alt med godt humør.

  • Dyrøy og Skjønhals grendalag + Dyrøy oppvekstsenter for ballbinge-prosjektet. Sammen har de samlet inn penger til finansiering, og satt opp ballbingen på hundre prosent dugnad. Et formidabelt stykke arbeid av alle som har bidratt.

  • Grete Lund & Titran grendalag - for «Alle hater Johan». Uten grendalagets bidrag, kunne ikke «Alle hater Johan» blitt realisert. Så sterkt formulerte filmskaperne det selv. Velviljen og engasjementet de viste da filmcrewet bodde og filmet i grenda i flere uker, var helt eksepsjonell.

Festkveld i skybaren

Vinnerne vil kåres gjennom en digital avstemming her i Frøya.no. Den publiserer vi innen de kommende dagene. Følg med i lokalavisa.

Prisene skal deles ut på en skikkelig festkveld i skybaren på Hotell Frøya. Torsdag 19.januar går Frøyawards 2022 av stabelen. Merk deg datoen, og bestill gjerne bord hos Hotell Frøya.

Dette blir en forrykende kveld med god underholdning fra scenen, musikk og mye velfortjent heder.

Tore Strømøy skal lede publikum gjennom dette følelsesladde og ærefulle arrangementet.

Vi gleder oss!