De yngste i familien Dahl-Stenli har planene klare for stille påskedager.

I farmors hus

Familien skal være på Flatøya på Frøya sammen med bestefar, for der har de feriehus, forklarer Stine Dahl.

– Min oldemor og farmor hadde huset vi nå bruker som feriehus. Jeg har vært her på Flatøya om somrene og i påskene i mange år. Vi bor i Lånke nå, så det er artig at mine barn får mange av de samme opplevelsene og minnene som jeg har fått. Det er godt å komme hit, sier Dahl fornøyd.

Tid sammen

De skal være sammen som familie og være i ro.

– Vi roer ned litt. Jeg har jobbet i mange påsker, men nå tar vi oss tid til hverandre. Vi skal slappe av fra hverdagen og ut på sjøen. Ungene vil bruke slengtauet som henger på samme sted som da jeg var barn, sier hun mimrende med smil om munnen.

Ungen løper mot lekeapparatene på Nabeita oppvekstsenter. De rekker ikke si noe om at de skal spise påskegodt - eller ikke.

Hvert eneste år blir det for eksempel produsert 50 millioner Kvikk Lunsj. Etter at den populære sjokoladen kom i 1937, spiser vi i Norge i gjennomsnitt ni av dem hver per år. Hele fem av dem spises nå påsken, ifølge en matvarekjede.