Første søndag i advent nærmer seg. Allerede neste søndag skal det første lyset i adventsstaken tennes.

Søndag 27.november er det klart for juletretenning og nissemarsj på Sistranda. I år er arrangementet flyttet til Frøya helsetun. Det er verdt å merke seg.

Nissekor av tredjeklassinger

Frøya kommune følger opp storsatsingen fra i fjor, og skal også i år by på et storstilt arrangement både før, under og etter juletretenningen.

De har fått med seg Livsglede for eldre Frøya Helsetun, lokalforeninga for livsglede Frøya, Frøya Frivilligsentral, Frøya menighet med diakon og konfirmanter og Frøya Handelsstand på laget.

Sammen skal de by på julekos for både barn, ungdom, voksne og seniorer.

Det innebærer blant annet et nissekor.

- Alle 3.klassinger i hele Frøya kommune er invitert til å være med i et nissekor, sier Elin Karpinski Strandheim, kultursjef i Frøya kommune.

I fjor var første året med nissekoret. Det ble tatt veldig godt imot. Nå håper de at det blir en tradisjon.

– Alle tredjeklassinger er velkommen på øvelse torsdag 24.november klokka 18:00 i kulturhuset, oppfordrer hun.

Nissemarsj fra kommunehuset til helsetunet

Juletretenningen starter som vanlig med nissemarsj. I år går den fra kommunehuset på Sistranda, og bort til helsetunet, via Storheia og ned Beinskardet.

Nissefar bruker å være veldig populær, når han kommer med gratis godteripose til alle barna på juletretenningen. I år kommer han til helsetunet. Foto: Lena Jørgensen (arkiv)

Ved helsetunet blir det gratis saft og grøt til alle barna - i tillegg til utdeling av medaljer til alle barna som deltok i marsjen.

– Vi håper at både store og små finner fem nisseluer og tar med seg en lykt for riktig å sette stemningen i opptoget, sier Siw Aina Strømøy, daglig leder i Frøya frivilligsentral.

Etterpå blir det konsert med Travvelin Strawberries, bedre kjent som trioen fra «The Julekalender».

Det blir også ponniridning, juletretenning og alt som følger med.

– Vi gleder oss, og håper vi slår fjorårets oppmøterekord, sier Strømøy.