Ovedie Dyrø forteller å ha vært med første gang i fjor, og at det ga mersmak.

– I år har det vært mer gøy å være med, for vi var flere folk med på scenen nå. I starten var det litt vanskelig, men så har vi blitt bedre kjent og blitt som en familie. Vi trives godt, men det er synd vi er ferdige, sier hun.

– Vil neste år

«Jakten på julegleden» handler om å finne tilbake til det jula egentlig handler om. Derfor reiser to av nissene ned til menneskene - på Frøya - for å sjekke ut hvordan det står til i førjulstida.

Den ene forestillingen samlet publikum i alle aldere, og Ovedie ser framover.

– Jeg synes jeg får det bedre av å være med, og håper å være med igjen neste år og mange år framover. Jakten på julegleden er en historie til å bli glad av. Forestillingen har vært en ganske stor reise å få være med på, forteller hun.

Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN

Allsidig forestilling

Mange fine sanger fra nisser og alver, med musikk fra bandet preget den «smilende forestillingen», og publikum klappet og lo.

Nissefar driver sine forberedelser til juletrafikken med sleden. Som vi vet farer han over himmelen med reinsdyr som trekkdyr. Da er det viktig at utstyret er i orden.

– Har dere reparert sleden? Jeg dunket borti noe høyt da jeg for forbi Nordskaget, forteller nissefar.

Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN

Vi voksne i salen humrer med fordi vi vet Nutrimar har fått satt opp den 75 meter høye pipa si. Den skal gi bedre luft i nabolaget, men Nissefar har dunket borti denne med sleden.

Nissene leser opp ønskelister fra folk på Frøya. En lang rekke navn listes opp, og de ønsker å få tilbake førerkortene sine.

Nissefamilien har også fått brev fra Jonas og Trygve som omhandler noe med sparepenger. Konvolutten har et løvestempel og er sendt helt fra Oslo, får vi voksne vite.

Tre små bukkene bruse er innom, sammen med Espen Askeladd, i et morsomt sammensurium av eventyrlige skikkelser på scenen.

Nikolai, Milana og Alina Mihhailov. Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN

– Får julestemning

Nikolai, Milana (2) og Alina Mihhailov er på juleshowet for første gang.

– Vi har ikke sett noe sånt show her i Norge før. Vi var heldige og fikk billetter. Dette var fint og vi får julestemning, og det er særlig bra at så mange barn er med på scenen, sier Alina fornøyd etter forestillingen.

– Dette showet likner litt på hva vi har sett i Estland der vi kommer fra, sier hun sammen med mannen.

– Vi venter på jula nå. Da er det bra å gå ut her for å oppleve nisseteater sammen som familie, sier han.

De forteller at datteren på to år også fikk til å se hele showet uten å bli lei.