Mausund er klar for å sette nye rekorder. Etter koronapause og avlysninger, er «Oda fra havet»-gjengen klare for å få gjennomføre spelplanene i sommer.

Da vil de ta imot hele 1.500 mennesker i løpet av førstehelgen helg i juli.

Derfor har de leid en egen båt som går Dyrøy-Mausund-Dyrøy. Det skal gjøre alt enklere for spelpublikummet.

Alt er duket for en uforglemmelig sommer på Mausund.

Årets «Oda» har gjort seg bemerket

Årets regissør er Evy Kasseth Røsten. Ansvar for musikk og sang blir Maciej Karpinski og Elin Karpinski Strandheim.

Og årets «Oda» er Mari Haugen Smistad.

– Mari Haugen Smistad er sanger, skuespiller og artist, og har gjort seg bemerket i mange sammenhenger gjennom sine 14 års fartstid på nordiske scener.

Det forteller Oda-forfatter og styreleder Vidar Oskarson.

– Hun har blant annet spilt den kvinnelige hovedrollen i Queenmusikalen «We Will Rock You» både i Stockholm og i Oslo, medvirket i flere musikaler på Trøndelag Teater, og spilt Rizzo i Grease på Chateau Neuf, og i Trondheim Spektrum. Hun har også vært «Artist in Residence» på Britannia Hotel, med forestillinga «La Vie En Rose -Piaf».

I tillegg brenner Mari for å formidle historier og musikk, og skriver innsiktsfulle tekster og fengende melodier. De siste årene har hun vært student på Norges Musikkhøgskole, hvor hun tar en mastergrad i musikkterapi.

– Helt nydelige sanger

Det er med stor glede at Mari endelig skal få bryne seg på rollen som Oda, etter to års utsettelse.

– Oda er ei tøff og selvstendig jente som tør å heve stemmen i et særdeles mannsdominert fiskersamfunn. Og så har Marte Hallem skrevet helt nydelige sanger, sier Haugen Smistad.