Kulturkonsulent Mona Skarsvåg forklarte på forhånd at de vil ha et et bredt tilbud til folk i Frøya kulturhus.

– Are kommer og det er med på at vi skaper bredde i tilbudet fra kulturhuset. Vi tror mange er interessert, og at han treffer mange. Mange har sikkert hørt på podkasten om kongerekka, sier hun.

Intriger og sex

Kongerekka er historia om de gamle norske kongene. Den begynner med Harald Hårfagre, som samla hele Norge til ett rike, på grunn av ei dame. Deretter går det- bokstavelig talt- slag i slag bortetter.

– Dette er vår «Game of Thrones » fra virkeligheten! For historia om de gamle norske kongene har alt Game of Thrones har: Intriger, sex, brodermord og store slag- bare ikke riktig så mange drager, heter det fra Are Sende Osen.

Han vil forteller uhøytidelig, lett og underholdende, men det han sier stemmer.

Kongerekka er blitt utrolig godt mottatt og nærmer seg fire millioner nedlastinger. Det har også blitt to bøker basert på serien.

Det har blitt holdt foredrag om kongerekka på biblioteker, kulturhus, skoler, eldrehjem, vikingfestivaler, middelalderfestivaler, kulturnetter, Stiklestad, Stortinget og slottet.

Nå jobbes det så blekket spruter med fjerde og siste sesong som ender med det kongehuset vi har i dag. Da har han tatt for seg over 60 konger.

– Kongerekka passer for deg som ikke visste at du er interessert i historie, for deg som er det, og for alle som liker å høre gode historier, melder Osen.

Han har med noen bøker i kofferten så etter foredraget blir det boksalg og signering av bøkene Kongerekka 1 & 2 som tar utgangspunkt i podkasten.

Osen er også godt kjent for mange fra NRKs «Are og Odin», «På tro og Are» pluss mye mer.