«Alle hater Johan» er den norske filmen som de fleste på Frøya vet at er spilt inn på Titran.

En drøm

1.870 billetter er solgt og det er en sensasjon, opplever kinosjef Mona Skarsvåg.

– Så mange billetter solgt er bare eventyrlig å få oppleve. En sånn rekord må være alle kinosjefers store drøm. Det er helt hinsides mange på en film. Noe sånt har aldri skjedd med en film her, sier hun.

Alle hater Johan har blitt vist 33 ganger siden premieren den 22. mars. Når kinoen på Sistranda viser filmen, fylles salen seg godt opp fortsatt, forklarer Skarsvåg videre.

– Jeg klarer nesten ikke å beskrive dette. Det er bare å ta av seg hatten. Fremdeles kommer veldig mange for å se, så det liker vi jo. Det er ikke fult så tett av folk som tidligere men uansett, sier hun.

– Tatt i betraktning at kinoen har andre premierer som trekker folk, er besøket på Alle hater Johan rekordbra.

Mange har sett filmen: Grendalaget på Titran har tidligere fått pris for medvirkningen rundt Alle hater Johan. Foto: ARKIV

«Eier» filmen

Over 200 mennesker fra Frøya deltar i filmen eller har deltatt i arbeidet rundt innspillingen av den. Derfor har mange eierskap til filmen, forklarer Skarsvåg.

– Også derfor har mange vært her to ganger og sett filmen. Noen har tatt den tredje turen. Første gang noen ser den tror jeg de «bare» ser etter kjentfolk, og venter til andre gangen de ser filmen med å få med seg hele handlingen, sier hun.

Alle hater Johan er planlagt vist ekstra nå søndag, og søndag om en uke.

– Den blir nok gående som ekstrafilm utover året. Jeg vil sette opp filmen når jeg ser for meg at folk kan ha lyst til å komme for å se den, sier hun.