Det var en mørk og stormfull aften. Fredag kveld inntok «The Julekalender» Rabben Restaurant og Marina.

Tore Johansen, Ivar Gafseth og Erling Mylius var på Frøya for å lage show, synge vakkert i harmoni, sparke i gang julestemningen og presentere sitt nye frøyasamarbeid med Hallgeir Bremnes og Tommy Aas.

- Vi har laget en fullverdig julepakke med gode smaker, sier Tore Johansen i Travellin' Strawberries.

- Det er vi kry av, sier han, som karakteren Gjertrud Sand i «The Julekalender».

Satte sammen sine favorittsmaker

Sammen har frøyabedriftene og Trawellin' Strawberries laget en rekke nåså-produkter, som gis ut i forbindelse med førjulstid og en lang tradisjon med TV-suksessen «The Julekalender».

Foto: Lena Jørgensen

Nåsåmarinert gravlaks med sennepssaus, nåså-øl og nåsåvitt. Sistnevnte er laget av By Brenneri på Steinkjer.

- Vi elsker både gravlaks, akevitt og øl. Dette var en perfekt anledning å få sette sammen sin favorittkombinasjon med smaker, sier Johansen.

- Jeg har fått det akkurat som jeg ville, ler han.

- Kjempeartig

Etter at akevitten var produsert og gravlaksen fra Dolmøy Seafood var på plass, ble Bryggeriet Frøya anbefalt til å lage ølet.

- Det er kjempeartig å få ta del i dette samarbeidet. Vi fant et øl som passet perfekt til laksen. De er en profesjonell og kjempetrivelig gjeng, sier Tommy Aas i Bryggeriet Frøya.

- Det viktige for meg var at det var en pils som ikke stjeler all smaken. Det ble helt nydelig, sier Tore Johansen.

- Den skal ikke ta over hele showet, nei, smiler Aas.

- Det samme sa jeg da det gjaldt akevitten. Jeg ville ha en rund og mild akevitt som kvinnfolkene også kan like, sier Johansen og smiler.

Nåsåvitt og nåså-øl

Hele pakken har fått logo med nåså'en Benny fra «The Julekalender».

Foto: Lena Jørgensen

- Denne gangen blir alt profilert med nåså-logoen. Helt siden «The Julekalender» kom ut er det Gjertrud og Olaf Sand som har prydet produktene. Nåsåen Benny skulle jo være hemmelig, ikke sant? Derfor har han aldri fått egne produkter, forklarer Ivar Gafseth.

- Nå tar vi igjen, ler han.

- Det var vel min tur nå ja, ler Erling Mylius.

Lutefisk, live-musikk og latter

Det ble litt av et show med «The Julekalender»-gutta hos Rabben Marina fredag kveld. Tore Johansen, Erling Mylius og Ivar Gafseth er fortsatt publikumsyndlinger, selv 26 år etter TV2 sendte «The Julekalender» for første gang.

Et koronafullt lokale storkoste seg med lutefisk og kjente låter fra TV-suksessen, fra The Beatles og låter som virkelig ringer julen inn hos de fleste.

Selv om avstandsregler og smitteverntiltak var på plass, følte man likevel seg mer normal av å få nyte live-musikk og et underholdende show med tre menn som virkelig leverer varene.

Dette ble en stemningsfull og god kveld som varmet.

Nå kan førjulstiden bare komme!