– Det blir en quiz med blanda drops. Litt av alt. Det er en hel verden av spørsmål der ute, sier Anne Gaustad og smiler.

Hun tar over som quizmaster for Hotell Frøyas populære onsdagsquiz.

– Jeg lar meg inspirere av «Alle mot alle», «Huskestue» og alle quizprogrammer på TV. «Alle» elsker quiz om dagen. Her er mulighetene mange, sier Gaustad.

– Dette skal bli moro!

Populært møtested

Hundrevis av mennesker var samlet på quiz i skybaren i februar 2020. Quizen var på sitt aller mest populære, da koronapandemien satte en stopper for all aktivitet.

Siden da har mange etterspurt at onsdagsquizen skulle komme tilbake.

– Quizen er et populært møtested både for ung og voksen. Det er en sosial arena der absolutt alle kan være med, sier Gaustad.

– Jeg vet at mange har savnet quizen. Nå håper vi at vi igjen kan skape en god møteplass for både tilflyttere, frøyværinger og hitterværinger, sier hun.

Hundrevis av mennesker samlet seg i skybaren, da quizen gikk av stabelen rett før koronapandemien brøt ut. Foto: Lena Jørgensen

Quiz på lærerværelset

Hun har selv vært fast medlem på det sterke «lærerlaget» fra Guri Kunna videregående skole.

– Vi synes at det er veldig moro å drive på med quiz. Vi stiller hverandre spørsmål på lærerværelset hver uke, vi. Vi holder oss skjerpet, smiler hun.

– Men du trenger ikke å bekymre deg for at de skal få fordeler hos meg. Jeg vil nok heller legge inn noen vanskelige nøtter de ikke kan knekke, ler Gaustad.

Spent på å lede quizen

Nå er hun spent på å prøve seg som quizleder for første gang.

– Jeg er litt spent. Det er helt nytt for meg. Jeg håper at jeg klarer å by på en quiz som er interessant for alle, sier Anne.

Hun har selv ønsket quizen tilbake. Derfor valgte hun å ta ansvar og tilby seg å være quizmaster.

– Skal du ha noe gjort i livet, må du gjøre det selv, smiler Anne.

– Jeg har aldri hatt noe ønske om å være den som holder quizen, men jeg vil at Frøya skal ha dette tilbudet. Derfor velger jeg å ta stafettpinnen videre. Jeg ser til flinke forgjengere som Fredrik Johannesson for inspirasjon, forteller hun.

– Jeg kommer til å teste litt ulike ting og høre med folk hva de synes. Det er viktig at vi finner ut av det sammen, smiler Anne.

Ser an interessen

Nå blir det onsdagsquiz én gang i måneden frem til sommeren.

– Hvis det blir veldig populært og mye interesse, kan det bli annenhver uke fra høsten av, forteller Gaustad.

– Jeg håper at mange quizlag tar turen på onsdag, og at vi etter hvert kan utfordre både grendalag og bedrifter til å stille med lag, smiler hun.