Festlige pubdager i romjula, er en viktig tradisjon på Sula. I år blir det dessverre ikke sånn, når Terna brygge ikke ser noen annen utvei enn å stenge dørene.

– Når vi ikke får lov til å selge alkohol på grunn av smittesituasjonen, blir det vanskelig, sier Ola Flyum.

– Det er veldig leit. Vi liker å være et samlingspunkt i høytider og ferier. Samtidig er det viktig for vår drift. Men vi får ta det igjen på nyåret, sier han.

– Alle må være med på dugnaden

Ola tar de nye restriksjonene med fatning. Det er ingen annen måte å reagere på, mene han.

– Alle må være med på dugnaden, påpeker han.

– Vi tok høyde for at det kanskje ble sånn. Men det er klart at det er skuffende, sier Flyum.

– Det ble ufrivillig fri på meg i jula. Jeg skulle mye heller vært på jobb, sier han.

Vanskelig tid

Han håper at Covid-19-situasjonen snart endrer seg.

– Vi trenger en horisont på ting. Vi trenger å vite hvor lenge vi skal holde på sånn her. Det ligger nok alle på hjertet - spesielt i bransjer som vi er i, sier Flyum.

– Folk kvier seg for å gå ut, og vi prøver å gjøre det så trygt som mulig. Samtidig prøver vi å finne ut hvor mye vi skal bestille av varer og hva vi kan forvente. Det har vært vanskelig å drifte i koronaperioden, forteller han.

– Vi får håpe at smitten er under en viss kontroll frem mot sommeren, sier Ola.

Har trua

Planene for 2022 er allerede godt i gang. Ola er optimist. Han planlegger for aktivitet og samling i året som kommer.

– Vi har trua, smiler Flyum.

– En god nyhet er at vår utmerkede kjøkkensjef Evaldas er her også neste år. Det er vi veldig glad for. Det er rift om folk i bransjen for tida, og det gjør at vi kan levere stabilitet på kvalitet. Det er viktig, sier han.

Heier på «Goggen» og øyrekka

- Vi gleder oss til å fortsette den gode utviklinga som er i gang i øyrekka vår. Det er mye spennende som skjer. Det heier vi på, sier Flyum.

– Ære være «Goggen» på Bogøya, for den jobben han har lagt ned. Det håper jeg at folk verdsetter. Det der er det ikke mange som ville gjort, sier han.

– Det er helt avgjørende for oss alle at vi er flere som satser i øyrekka. Vi vil få folk utover og beholde dem her lengst mulig. Da må vi ha gode tilbud over hele rekka. Det mener jeg at vi har, sier han.

– Vi må fortsette å by på aktivitet. Derfor vil jeg gjerne oppfordre folk til å bestille seg gavekort i lokale restauranter og serveringssteder nå. Hjelp oss med forberedelsene til et mer normalt 2022, oppfordrer han.