Publikumsfavorittene «Halva priset» og «Staysman» åpner den første Frøyafestivalen etter to år med koronapandemi og restriksjoner.

Artistene går på scenen på Siholmen torsdag 4.august, og starter en tre dagers musikkfest og feiring av at også festivallivet er tilbake til normalen.

– Disse to artistene har vært de mest ønskete favorittene hos vårt publikum, derfor er vi veldig glade for å ha fått begge på plass allerede åpningsdagen, sier festivalsjef Hallbjørn Stenhaug.

– Staysman kommer til overmål å avslutte kvelden med et enormt pyroshow og fyrverkeri, så her skal det ikke spares på noe, sier han.

Endrer konseptet

Men selv om Frøyafestivalen nå er tilbake med tre festivalkvelder, betyr det ikke at alt blir som før.

I fjor måtte festivalen endre konseptet på grunn av pandemien. Da ble festplassen fylt med bord som folk kunne hygge seg rundt. Dette ble så godt likt, at festivalen har bestemt seg for å videreføre dette også i år.

– Vi setter ut bord og vil ha plasser til rundt 1000 publikummere som vil få servering ved bordene, sier festivalsjef Stenhaug.

– Dette betyr igjen at alle som vil på konserter, bør være ute i god tid og sikre seg billetter. Det vil bli begrenset antall og ingen mulighet til å kjøpe billetter i døra som før. Men vi tror at dette bare vil gjøre festivalen enda mer hyggelig, sier Stenhaug.

Billettsalget åpnes fredag klokken 10:00.

Fra katastrofe til Halva priset

Halva Priset er vokalist og låtskriver, Petter «Katastrofe» Bjørklund Kristiansens nye band etter at han valgte å legge «Katastrofe» på hylla. Da hadde han opplevd hundre millioner streams, førsteplass på Spotify og utsolgte konserter i både Norge og Sverige.

Men savnet etter samfunnshus, konsert-scener langt inn i skogen, bil-treff og låvefester kom omtrent like fort som forventet. Så da ble det nytt band, Halva Priset. Som nå herjer norske hitlister med «Den fineste Chevy'n» og andre kjente låter.

Ifølge Petter Bjørklund Kristiansen har de rendyrket alt som er bedre utenfor Oslo. Festene, musikken, naturen, folka, bilene, butikkene.

– La oss spille så langt nord for Sinsen du kommer, så lover vi å sette fyr på lokalet med drikkeviser som forhåpentligvis får deg i godt humør, er budskapet fra bandet.

foto
Halva Priset er: Petter Bjørklund Kristiansen – Vokal og låtskriver. Emil Haglund – Gitar og vokal Hans Marius Indahl – Trommer Lars Støvland – Trekkspill og piano Andreas Nordanger.

Staysman til himmels

Staysman, eller Stian Thorbjørnsen, utgjorde sammen med Lasse Jensen duoen Staysman & Lazz i mange år, før de ble oppløst i 2020. Siden da har Staysman gjort suksess på egen hånd, og samler fulle hus over hele landet.

Stian Torbjørnsen har også gjort seg bemerket både som programleder og deltaker i forskjellige tv-program. Han nådde et nytt publikum som «Paradise-Stian» i sesong 4 av TV3-serien Paradise Hotel i 2012.

Han var deltaker i TV3-serien Robinsonekspedisjonen i 2013.

I 2015 deltok han i programmet Skal vi danse på TV 2, der han endte på andreplass. I perioden 2018 til 2019 ledet han pop-programmet 10 på topp på NRK.

Våren 2021 var Thorbjørnsen med i Hver gang vi møtes på TV 2, sammen med artister som Arne Hurlen, Hanne Krogh og Maria Mena.

Han har også deltatt i MGP. Staysman reiser nå rundt med festfyrverkeri og pyroshow som er større enn noe band har hatt på Frøya.