Norsk kulturskoleråd Trøndelag har valgt ny ledelse og styre. Det opplyser de i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Her er Elin Karpinski Strandheim valgt inn i styret.

- Grunnen til at jeg takket ja er at jeg mener at det er viktig for Frøya som kulturkommune, sier virksomhetsleder for kultur og idrett i Frøya kommune, Elin Karpinski Strandheim.

- Det er viktig at vi involverer oss og har påvirkningskraft i sentrale forum, sier hun.

Viktig stemme

Kulturskolerektor Toril Aae har tidligere sittet i styret og gjort Frøya bemerket. Nå er det Elin sin tur til å ta over stafettpinnen.

- Det som er litt unikt er at jeg ikke jobber i kulturskolen. De ville sette sammen et styre der de også har med virksomhetsledere i kultur, slik at de får en bred representasjon. Det synes jeg er fint tenkt, forteller Karpinski Strandheim.

- Det blir spennende å få en plass ved bordet, sier hun.

- Frøya er en liten kommune, men vi skal ha en viktig stemme. Jeg gjør dette fordi jeg mener at det er viktig for Frøya som kulturkommune!

Ledelse som utfyller hverandre

Nå har de valgt ny ledelse. Ingvill Dalseg er ny styreleder. Dalseg er til daglig fylkespolitiker og arbeider politisk bl.a med kultur og folkehelse i Trøndelag. Hun har lengre styreledererfaring og stort nettverk både politisk og i forvaltningen, noe vi tror er viktig for Kulturskolerådet.

Nestleder er Vegar Snøfugl, han er kulturskolerektor ved Trondheim kulturskole og en erfaren fagperson. Han er sentral innenfor kulturaktiviteter i Trondheim og Trøndelag.

- Vi har fått en ledelse som utfyller hverandre godt, skriver Norsk kulturskoleråd Trøndelag.

- Kulturtilbud for alle

- Alle barn og unge skal kunne oppleve og delta i kulturaktiviteter på deres egne premisser, uavhengig av hvor de bor, hva foreldrene tjener og etnisitet, sier fylkesleder Ingvill Dalseg.

- Et kulturtilbud for alle, kan kommunene tilby igjennom kulturskolene. Kulturskolen er en viktig aktør og løser et samfunnsoppdrag som kommunene har, jeg vil arbeide for at dette skal gjøres synlig og tydelig, sier Dalseg.

- Jeg gleder meg til å samarbeide med kommunene og alle i Trøndelag som arbeider for kulturskolen og gode kulturtilbud for og med barn og unge. Mitt mål er at flere barn og unge skal få oppleve og utvikle kultur, og inngå på en arena som er inkluderende, stimulerende og utviklende, avslutter hun.

Følgende er også valgt inn i styret:

Mette Stene Ertsgaard, Stjørdal Christian Elgaaen, Røros Aslaug W. Hestø, Vikna Elin Strandheim, Frøya Brynjulf Flasnes, Nærøy