– Frøyafestival uten Åge Aleksandersen, er ingen skikkelig festival!

Det sier frøyafestivalsjef Hallbjørn Stenhaug, og varsler at han kommer med en gladnyhet.

– Fredag 5. august opptrer Norges mest markante rocker på festivalen for tolvte gang, sier Hallbjørn.

Åge kommer tilbake til Frøya

Den 73 år gamle musikeren er ettertraktet over hele landet, og spiller for tusener på de stedene han besøker på sin sommerturne.

I år står 23 steder på turnelista, og på flere av stedene er billettene allerede solgt. Og mange ønsker besøk. Men Åge svikter ikke Frøya.

Det gjør heller ikke hans trofaste «Samband».

Åge Aleksandersen opprettet «Sambandet», allerede i 1976. Saksofonist Bjørn Røstad ble med i 1980, gitarist Gunnar Pedersen i 1982 og keyboardist Terje Tranås i 1985.

Disse tre er fortsatt med i bandet, noe som borger for et av de mest stødige og solide orkestrene i landet. Yngste medlem, gitarist Skjalg Raaen har også passert 17 år i bandet.

– Det er få artister som kan spille på samme sted og trekke fulle hus år etter år. Det kan Åge Aleksandersen. Folk vet godt hva de får. De vet de får det de vil ha. Folk på Frøya vil neppe svikte Åge i år heller, sier Stenhaug.

Bremseth går solo

Før Åge og Sambandet går på scenen, vil publikum få oppleve noe av det beste fra norske revyscener de siste årene, varsler Stenhaug.

Frøyafestivalen har i flere år slått et slag for trøndersk revy. Også i år.

Harald Morten Bremseth har vært stjerne i showene til trioen «Kveli, Rånes, Bremseth».

– På Frøyafestivalen kan du lade opp til Åge-konsert med et unikt soloshow med rørlegger Bremseth i fri utfoldelse, sier festivalsjefen.

Tore blir med

Sammen med seg på scenen vil han ha reporter Tore Strømøy, som vil prøve å få noe fornuftig ut av både Bremseth og hans mange alter ego mens han skifter ham rett foran øynene på publikum. Her blir det mange utrolige figurer.

Showet «Bare Bremseth show» vil by på de underligste karakterer fra Harald Mortens etter hvert lange og suksessrike liv på revyscenen.

– Mange mener at om mannen hadde bodd i Oslo, og satset på dette, ville han ha vært den nye Juster. Store ord, men slett ikke bare tullprat. Vi tipper folk kommer til å flire langt ut i Åges første nummer, sier Stenhaug.