– Jeg har funnet en lampe laget av en konkylie. Det er et skjell og jeg tror dette opprinnelig kommer fra Østen. Jeg har ei egen sjøbu her på Klubben. Derfor jakter jeg på sjørelaterte ting, sier en henrykt Lihaug.

Jakter skatter

Lihaug har en del erfaring med å handle brukt men forsikrer at han ikke kjøper mengder av hva som helst.

– Jeg har også vær på loppemarked uten å finne noe i det hele tatt. Jeg er på jakt etter spesielle ting, så spesielle at jeg forelsker meg i de, sier han.

– Jeg har også ei vegglampe laget av en liknende konkylie. Den kjøpte jeg antagelig i Holland for 40 år siden. Lampa jeg har funnet her er større. «Wow denne skal jeg ha» tenkte jeg da jeg så den.

Klubben grendahus var fullt av glade kunder og ting, under loppemarkedet sist helg. Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN

Bra med brukte ting

Søstrene Isabel og Rebecca Reppe er opptatte av miljø.

– Gjenbruket som blir med loppemarked er bra for miljøet. I stedet for å kjøpe alt nytt hele tiden, er det bra med brukt som ikke kastes, sier Rebecca.

– Vi har funnet seng til kattene våre. De heter Theo og Luca, og vi tror de blir godt fornøyde og liker senga, og bruker den mye, sier Isabel.

Mer gjenbruk blant folk, og denne fine kattesenga er bra fra loppemarkedet, mener søstrene Isabel og Rebecca Reppe. Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN

37.000 - over forventet

– Årets vår-loppemarked gikk over all forventing, sier Klubben grendalags Isabelle Espnes etter at de har talt opp inntektene på over 37.000 kroner.

– Vanligvis tjener vi mest på loppemarkedet vårt på høsten. Nå i år ble det like mye på vårens loppemarked nå i helga. Grendalaget skal bruke pengene til feiringer som 17. mai, og til oppgradering og oppussing, sier hun.

– Mange folk har send mange klær og ting til Ukraina så vi var usikre om vi ville få inn så mye. Flere fra Ukraina fikk plukke hva de ville gratis etter loppemarkedet her stengte.