Gleden er stor når Frøya kulturskole nå går aktivt ut for å finne en dansepedagog. Skoleleder Toril Antonsen Aae er begeistret.

- Vi har kjempet i fem år for å få oss en danselærer, men penger manglet. At vi får det til nå er kjempebra. Dans er et tilbud vi har hatt på kulturskolen før, men ikke siden 2018. Nå håper vi å få aktuelle søkere sånn at elever kan komme og lære flere forskjellige typer dans, sier Aae.

Unge dansere

Meningen er å få til forskjellige grupper elever. De vil være i en alder mellom seks og 20 år.

- Dansingen planlegges å bestå av ulike sjangre dans. Vi håper å treffe flest mulig aktuelle søkere med å gå bredt ut i annonseringen etter danselærer, sier hun.

Ung dans blir snart fag igjen ved Frøya kulturskole. Foto: ILLUSTRASJON/ARKIV

Planen er å gi de unge nytt tilbud om dans fra august. Tanken kan også bli at flere grupper kan få tilbud om å lære dans.

Bra mestring

Skolen mener at det de driver med handler om forebyggende folkehelsearbeid. Både skolen- og dansingen spesielt er en mestringsarena for alle, uansett utgangspunkt. Undervisningen i dans vil foregå etter skoletid.

Kommunestyret vedtok å bevilge penger til stillingen i desember da budsjettet for 2022 ble vedtatt.

Frøya kommunes Kulturskolen har i dag litt over fem årsverk fordelt på seks ansatte. Musikk, drama, visuell kunst og skapende skriving er blant fagene nå.