– Vi vil prøve noe nytt. Målet er å nå ut til flere, sier Siw Aina Strømøy, leder i Frøya frivilligsentral.

Det er grunnen til at frivilligsentralen vil starte med kulturkafé i tillegg til allsangkafé.

– Vi håper at det gjør at flere vil benytte seg av tilbudene. Det er jo litt av noen artister vi som skal underholde oss fremover, sier Strømøy og smiler.

Med Ingolf sitter latteren løst

Det nye tilbudet skal foregå på kveldstid - og forhåpentligvis nå bredere enn allsangkafeen gjør i dag.

– Vi håper at vi kan nå flere som ønsker en kulturell hyggekveld, ved å flytte arrangementet til kveldstid, sier Strømøy.

– Vi får en kjempestart med kulturkafé med Ingolf Jektvik den 28. april. Han er en vanvittig dyktig artist, i tillegg til en magisk historieforteller og en mester på «skitprat», sier hun og ler.

– Latteren sitter løst, når Ingolf er på besøk. Så dette er noe man bør få med seg!

– Det blir nå både intimkonsert, kulturkafé, historier, sang, kaffe og kaker - i tillegg til at vi skal ha loddsalg. Det kommer til å bli bra, sier Strømøy selvsikkert.

– Hvis folk benytter tilbudet, vil vi helt sikkert fortsette med det, sier hun.

Bjørn med tradisjonell allsang

Den 29. mars går den tradisjonelle allsangkafeen av stabelen. Da er det selveste Bjørn Fjeldvær som skal underholde med vakker sang og gode historier.

– Da kjører vi det på gammelmåten. Men Bjørn er en kjempedyktig historieforelder og artist. Så det kommer nok til å bli mer enn bare allsang, smiler Strømøy.

Arrangementet avholdes på dagtid.

– Det blir som vanlig musikk, mat og loddtrekning. Alle er velkommen, og vi benytter ordningen ut- og hjem for en 100-lapp for deltakere fra 65 år og oppover, forteller hun.

– Før Covid var det alltid fullt på allsangkafé. Vi får se hvordan det blir nå, smiler Siw Aina.