Hurran Spiseri tar mål av seg å drive med mer matkultur der de serverer lokalprodusert og mye økologisk mat og drikke. Populariteten anses å være så stigende at grupper bør bestille bord.

Oftere åpent

Aina Taraldsen Sandvik og folka på Hurran tror tallet på besøkende blir så bra at de nå utvider.

– Vi skal ha åpent hver helg og det er nytt. Vi andre som jobber her har jo jobber utenom. Derfor ansetter vi noen så vi kan utvide, sier hun. Atmosfæren er hjemmekoselig og passer godt til menyen.

– Vi serverer ren hjemmelaget mat. All bakst er fersk og vi tar mål av oss å være en original lunsjplass. Ett eksempel er en rett med smaker fra øyriket, og smørbrød med pulled lam, forteller Sandvik.

Mer åpent på Hurran Spiseri, lover Aina Taraldsen Sandvik. Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN

Hurran gård har egen besetning av villsau. Stadig flere av de ender kortreist nok opp på nettopp lunsjbordene i speseriet.

Arrangement med matkultur

Hurrans rolle som kulturformidler styrkes ved at de inviterer til arrangementer.

– Sjømat, markens grøde, jegeraften med vilt og italiensk aften med vin og mat er litt av menyene på arrangementene vi skal ha, sier Sandvik med et smil.

Konseptet "Smaker fra øyriket" er et fellesskap av produsenter Hurran deltar i. Gjestende loves dermed smakebiter fra flere lokale produsenter.