Smaker fra Øyriket AS inviterer til PoP-Up arrangement for å feire at Trøndelag, som første region i Norge, er utnevnt til Europeisk Matregion i 2022.
Her skal de få med seg flere lokale serveringssteder på Frøya og Hitra.
– Pop Up betyr bare at det arrangeres på steder som er litt uvanlige og bare en gang. Så her er det bare å sikre seg billetter, sier Elisa Helgebostad, prosjektkoordinator i Smaker fra Øyriket AS.
Lokalmatpizza hos Hurran
Trøndelag er i 2020 tildelt tittelen European region of Gastronomy (Europeisk matregion) av organisasjonen IGCAT (Institute for Gastronomy, Culture, Art and Tourism).
Bare to regioner i Europa får denne tittelen hvert år. For å feire dette inviterer de som er med i prosjektet som produsent, vertskap og støttespillere til langbord i Øyriket.
– I løpet av året vil det arrangeres fire langbord, sier Helgebostad.
– De to første vil gå samtidig på Frøya og Hitra lørdag 26. februar, sier hun.
Langbordene denne kvelden vil fylles av lokalmatpizza i mange varianter, og lokalt øl vil tilbys som drikke.
På Hitra skal arrangementet gå av stabelen i den nye markedshallen; Gartneriet på Dalpro, hvor Hjorten Hotell kommer med pizzaovner.
På Frøya vil Hurran Spiseri stå for servering i Bryggeri Frøya sine produksjonslokaler.
Vil lage fylkets lengste langbord
I sommer vil det være to nye langbord i øyrekka og i Hemnskjela.
– Til sammen satser vi på at dette «Spise sammen»-arrangementet blir fylkets lengste langbord, sier Helgebostad.
Disse arrangementene er støttet av Frøya og Hitra kommune og arrangeres av Smaker fra øyriket AS i samarbeid med ERG( European region of Gastronomy) som står bak Spise sammen arrangementer i hele fylket.
Smaker fra øyriket er et bedriftsnettverk av mat og drikkeprodusenter som består av: Hitra Gårdsmat, Hurran Gård og kafe, Bryggeriet Frøya, Helgebostad Hagebruk, Dolmøy Seafood, Garnviks Røkeri og Dalpro Gårdsmat.
Alle aktører i nettverket og serveringssteder er sertifiserte gjennom ERG.