Det er kun dager igjen til det er klart for årets store hederskveld på Frøya; Frøyawards-utdelingen på Hotell Frøya.

Tirsdag 30.april klokken 18:00 starter utdelingen i skybaren.

– Alle setter pris på å bli sett

Da håper hotellsjef Lena Fillingsnes Antonsen, ordfører Kristin Strømskag og redaktør Lena Jørgensen på fullt hus på hotellet.

– Det er fryktelig artig at vi på Frøya har en intern hedring av våre folk, sier ordfører Kristin Strømskag.

– Alle setter pris på å bli sett og satt pris på! Det kommer man ikke utenom. Det er en ære å bli nominert, for det viser at folk ser det du gjør. Det er betydningsfullt, sier hotellsjef på Hotell Frøya, Lena Fillingsnes Antonsen.

– Frøyawards blir en skikkelig hederskveld og et bra underholdningsshow med masse folk og god stemning. Og så er det fridag dagen etterpå, sier ordfører Kristin og smiler.

Her bestiller du billett til Frøyawards

– En kveld for å kose seg

Arrangementet er det 13. i rekken. Det er Frøya.no og Frøya kommune som hvert år går sammen om å hedre frøyværinger som utmerker seg positivt i lokalsamfunnet.

Hotell Frøya er fast samarbeidspartner for arrangementet. De byr på glamorøse rammer for prisutdelingen, med en festpyntet skybar. De har også tilbud om middag i forkant av arrangementet, og drikke underveis.

– Gjør det til en helaften, oppfordrer Strømskag.

– Det er en fin anledning for en arbeidsplass eller ei grend å klappe seg selv på skuldra for den jobben man gjør, og å gi seg selv en fin hederskveld, sier hun.

– Vi byr på god mat og god drikke. I tillegg har Frøyawards kjempefin underholdning. Det er en kveld for å kose seg, sier Fillingsnes Antonsen.

– Få med deg en gjeng, og kom på Frøyawards, oppfordrer hun.

– Aldri vært så jevnt som i år

Det skal deles ut priser i ti kategorier. Kåringen av vinnerne har som vanlig foregått i Frøya.no.

Det er leserne som har kommet med innspill til kandidater og gode begrunnelser. Dette har til slutt endt opp i nominerte til ti kategorier.

Frøya.no-leserne har til slutt bestemt hvem som vinner, gjennom å stemme på sine favoritter.

– Det er veldig stort engasjement. Over 1.000 personer har stemt i årets kåring. Det er vi veldig glade for. Dette er priser fra folket på Frøya, sier redaktør i Frøya.no, Lena Jørgensen.

– Det har aldri vært så jevnt som i år. I én kategori er det kun to stemmer som skiller vinneren fra nummer to. Jevnere enn det, blir det ikke, sier hun og smiler.

– Alle nominerte har fått mye stemmer. De har blitt heiet frem. Det er all grunn til å være stolt av dette!

– Løfter frem høyaktuelle kandidater

Ordfører Kristin skal åpne arrangementet sammen med konferansier Tore Strømøy. Hun skal også dele ut pris.

– Jeg er så lettrørt, at jeg er jo litt spent på hvordan det skal gå, sier Strømskag og smiler.

Hun er stolt av at Frøya kommune er en del av et så flott arrangement.

Skybaren på Hotell Frøya gir vakre rammer for arrangementet. Foto: Vilde Myrseth

– Det er også artig med fleksibiliteten i kategoriene, som gjør at vi får muligheten til å løfte frem det som er høyaktuelt i år etter år. I år har vi for eksempel med «Nye frøyværing» og «Ungprisen», i tillegg til «Årets navn» og «næringslivspris», som er faste innslag, forteller Strømskag.

– Når du ser på de nominerte er det veldig stor bredde i kandidatene, alt fra kommunale ledere, til næringslivstopper, nytilflytta til erke-frøyværinger, sier ordfører Strømskag.

– Det er det som er artig, sier hotellsjef Lena.

Musikalske høydepunkter

De gleder seg også til showet på scenen. Tore Strømøy er programleder, og tar oss med gjennom rørende intervjuer, og presentasjoner av artister.

– Vi får noen ordentlig musikalske høydepunkter fra våre flinke lokale artister, sier redaktør Lena.

– De som ikke har fått med seg musikalen til Guri Kunna videregående, «Waitress», har mulighet til å få med seg et av numrene som fikk aller mest applaus. Folk satt med tårer i øynene, på slutten av sangen. Iselin Skarpnes, Sara Bachmann og Annika Bachmann er tre veldig flinke vokalister!

Det blir et gledelig gjensyn med et av de musikalske høydepunktene fra musikalen «Waitress», som nylig var på scenen i Frøya kulturhus. Foto: Bjørn Lønnum Andreassen

– Sara Taraldsen skal også synge for oss. Hun får med seg Guro Rønningsgrind på fiolin. Det blir helt nydelig. I tillegg blir det en minikonsert med populære Axel Frønes fra The Voice.

– Det kommer til å bli fantastisk stemning. Det var det virkelig i fjor, minnes ordfører Strømskag.

Sara Taraldsen og Guro Rønningsgrind skal opptre på Frøyawards. Foto: Lena Jørgensen
Axel Frønes er en norsk hverdagspoet og visesanger fra Åfjord i Trøndelag. Han er mest kjent fra The Voice.

– Det krever litt å arrangere Frøyawards, men når man ser hvor stort engasjement frøyværingene viser, og hvor stort det er for nominerte og prisvinnere, så er det verdt det. Det er utrolig fint å kunne bidra til at folk får et velfortjent klapp på skuldra, avslutter Jørgensen.